NEVJEROVATNE OPTUŽBE: El-Hadji Diouf napao Gerrarda i Liverpool

Bivši igrač Liverpoola, El-Hadji Diouf napao je i iznio vrlo ozbiljne optužbe na račun Stevena Gerrarda i svog bivšeg kluba. Liverpool ne prihvata igrače crnce koji nisu iz Engleske, tvrdi bivši igrač Redsa. Bivši internacionalac Senegala optužio je Gerrarda i Liverpool za rasizam, nakon što ga je Gerrard kritikovao u svojoj novoj knjizi.

Diouf i Gerrard

Diouf je napravio grešku koju je Gerrard iznio u svojoj knjizi, ali 34-godišnjak trenutno igra u Maleziji za Sabah – i sada je uzvratio sa vrlo ozbiljnim optužbama i tvrdnjama.

Prema pisanju francuskih medija Le10Sport-a, Diouf je rekao: “Svi smo vidjeli kako je otežao život Mariu Balotelliju u Liverpoolu. Upozorio sam Maria, Liverpool nije momčad koja prihvata igrač crnce, osim ako nisi iz Engleske.”

“To je vrlo poznato. Gerrard nikada nije volio crnce. Kada sam bio u Liverpoolu, pokazao sam mu da sam crnac, i da nisam Englez, ali također sam pokazao da nisam slab protivnik. Cijelo vrijeme dok sam bio tamo, nikada me nije pogledao u oči.”

Diouf je nastavio: “Gerrard je samo ljubomoran. Ono što sam ja učinio u fudbalu, on nije.”

Play Casino

U svojoj autobiografskoj knjizi, Gerrard je naveo Dioufa kao najgore pojačanje u njegovo vrijeme za Liverpool.

Bivši Engleski reprezentativac također tvdi da nema poštovanja prema bivšem saigraču, koji ima tako “ružno i pakosno ponašanje”.

Diouf je potpisao za Redse u ljeto 2002. godine za 10 miliona funti. U Liverpoolu je bio do 2005. godine, nakon čega je otišao na posudbu u Bolton i kasnije ostao tamo kao njihov igrač.
Kladjenje forum
[touchcarousel id=’1′]

Ostavite svoj komentar..

Oznake:

Share This

Podijeli sadržaj!

Sviđa ti se sadržaj? Podijeli ga sa prijateljima, biti će ti zahvalni na dobitku ;)