NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNE OPTUŽBE: El-Hadji Diouf napao Gerrarda i Liverpool

NEVJEROVATNE OPTUŽBE: El-Hadji Diouf napao Gerrarda i Liverpool

Bivši igrač Liverpoola, El-Hadji Diouf napao je i iznio vrlo ozbiljne optužbe na račun Stevena Gerrarda i svog bivšeg kluba. Liverpool ne prihvata igrače crnce koji nisu iz Engleske, tvrdi bivši igrač Redsa. Bivši internacionalac Senegala optužio je Gerrarda i Liverpool za rasizam, nakon što ga je Gerrard kritikovao u svojoj novoj knjizi.

Diouf i Gerrard

Diouf je napravio grešku koju je Gerrard iznio u svojoj knjizi, ali 34-godišnjak trenutno igra u Maleziji za Sabah – i sada je uzvratio sa vrlo ozbiljnim optužbama i tvrdnjama.

Prema pisanju francuskih medija Le10Sport-a, Diouf je rekao: “Svi smo vidjeli kako je otežao život Mariu Balotelliju u Liverpoolu. Upozorio sam Maria, Liverpool nije momčad koja prihvata igrač crnce, osim ako nisi iz Engleske.”

“To je vrlo poznato. Gerrard nikada nije volio crnce. Kada sam bio u Liverpoolu, pokazao sam mu da sam crnac, i da nisam Englez, ali također sam pokazao da nisam slab protivnik. Cijelo vrijeme dok sam bio tamo, nikada me nije pogledao u oči.”

Diouf je nastavio: “Gerrard je samo ljubomoran. Ono što sam ja učinio u fudbalu, on nije.”

U svojoj autobiografskoj knjizi, Gerrard je naveo Dioufa kao najgore pojačanje u njegovo vrijeme za Liverpool.

Bivši Engleski reprezentativac također tvdi da nema poštovanja prema bivšem saigraču, koji ima tako “ružno i pakosno ponašanje”.

Diouf je potpisao za Redse u ljeto 2002. godine za 10 miliona funti. U Liverpoolu je bio do 2005. godine, nakon čega je otišao na posudbu u Bolton i kasnije ostao tamo kao njihov igrač.
Kladjenje forum
[touchcarousel id=’1′]

Najnovije vijesti

Novi dres Manchester Cityja procurio u javnost, navijači iznenađeni: “Je li...

0
Navijače Manchester Cityja iznenadila je potencijalna nova gostujuća garnitura za sezonu, koja je izvan uobičajenih boja kluba. Ovaj dres, dominiran tamnoplavom i žutom bojom,...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!