NaslovnicaVijestiSPREMA SE TRANSFER: Borussia spremna prihvatiti ponudu Chelseaja za Pulišića, ali ipak...

SPREMA SE TRANSFER: Borussia spremna prihvatiti ponudu Chelseaja za Pulišića, ali ipak postoji veliki problem!

Prema pisanju engleskih i njemačkih medija, Borussia Dortmund je spremna prihvatiti ponudu Chelseaja u iznosu od čak 70 miliona funti za jednu od svojih najvećih zvijezda, a riječ je o Christianu Pulišiću. U proteklih godinu dana za američkog reprezentativca je interes pokazivalo veliki broj klubova iz Premier lige, a po svemu sudeći u toj utrci će pobijediti upravo Chelsea. Daily Mirror je jučer izvijestio kako su čelnici londonskog kluba uvjereni kako će već u januaru postići dogovor sa Borussijom u vezi tog transfera.

Chelsea dovodi Pulišića

Ipak, postoji veliki problem za trenera ‘Plavaca’ Maurizija Sarrija, a to je da Pulišić na Stamford Bridge neće stići sve do kraja sezone, odnosno sljedećeg ljeta, jer ga u njemačkom klubu ne žele pustiti usred sezone, u kojoj su trenutno vodeći favoriti za osvajanje titule. 20-godišnjak je u dresu Borussije ove sezone odigrao ukupno 13 utakmica, na kojima je postigao tri gola i podijelio četiri asistencije.

U slučaju da se ovaj transfer zaista i potvrdi, Pulišić bi u Chelsea mogao doći kao nasljednik Edena Hazarda, koji se još uvijek povezuje sa prelaskom u redove španjolskog velikana Real Madrida. Belgijski reprezentativac je u nekoliko navrata priznao kako je još kao dječak sanjao kako će jednog dana zaigrati u dresu Los Blancosa, a ranije ovog tjedna je izjavio kako bi mogao napustiti klub sljedećeg ljeta. Naime, rekao je: “U ovom trenutku sam fokusiran na Chelsea, ukoliko ne produžim ugovor, moguće je da ću otići. Neću otići u januaru, ali je moguće da ću otići sljedećeg ljeta. Također je moguće i da ću provesti cijelu karijeru u Chelseaju.”

Njegov tim je upisao sjajan start u novu sezonu pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija, ali su proteklog vikenda poraženi protiv Tottenham Hotspura u Premier ligi, što im je bio prvi poraz u tom takmičenju. Ipak, priliku da se vrate pobjedničkim stazama imat će u četvrtak navečer, kada je na rasporedu susret grupne faze Europske lige protiv PAOK-a.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!