NaslovnicaVijestiTRANSFER VIJESTI: Pjanić i Niang stižu u Arsenal, Sanchez odlazi u Seriju...

TRANSFER VIJESTI: Pjanić i Niang stižu u Arsenal, Sanchez odlazi u Seriju A, Kinezi ne odustaju od Coste

Jedna od najvećih špekulacija ove zime je navodna razmjena Alexisa Sancheza i Miralema Pjanića, koju pripremaju talijanski prvak Juventus i Arsenal.

Kinezi ne odustaju od Coste

Kako piše Tuttosport, ‘Stara dama’ sanja o kombinovanju Sancheza s Paulom Dybalom i Gonzalom Higuainom, čime bi stvorili novi trio u svijetu nogometa, po uzoru na Real Madridov BBC, te Barcelonin MSN.

Navodno, sportski direktor Giuseppe Marotta ne bi nužno u ugovor uključio i bosanskohercegovačkog reprezentativca, iako je izvijestio da su ‘Topnici’ zainteresovani za njega već duže vrijeme, te da bi mogao napustiti klub.

Pored ove, Arsenal je uključen u još jednu transfer priču, a to je mogući dolazak Milanovog M’Bayea Nianga na sjever Londona. Arsene Wenger već duže vrijeme prati njegov razvoj i navodno ga je već prije par sezona pokušao dovesti, ali bezuspješno.

[su_bet365_novo__koeficijenti]

No, nakon što je ove sezone briljirao pod vodstvom Vincenza Montelle, Arsenal je ponovo pokazao interesovanje za njegovim dovođenjem.

Nakon što je doveo Axela Witsela, kineski Tianjin Quanjian je krenuo po napadača Chelseaja Diega Costu. No, za razliku od njegovog bivšeg suigrača Oscara, Costa je jedan od ključnih igrača u sistemu Antonija Contea, te bi njegov odlazak mogao dosta utjecati na utrku za prvaka Engleske.

[su_bet365_novo__koeficijenti_kosarka_nba]

Vlasnik Tianjina, Shu Yuhui, javno je potvrdio da Chelsea ne želi pustiti Costu barem do ljetnog prelaznog roka, kada će lakše naći zamjenu za njega. Ukoliko ne uspiju nagovoriti Costu na odlazak do kraja januara, alternativa je napadač Fiorentine Nikola Kalinić.

Od ostalih transfer špekulacija, donosimo vam listu transfera koji bi se mogli ostvariti ove zime, te mogućnost transfera izražena u postocima:

Patrice Evra -> Crystal Palace (50%)
Gerard Deulofeu -> Milan (50%)
Dimitri Payet -> Marseille (45%)
Memphis Depay -> Lyon (40%)
William Carvalho -> Manchester City (30%)
Radamel Falcao -> Tianjin Quanjian (30%)

[excerptlist num=5 ]

 

Najnovije vijesti

Navijači Hajduka na mostu okačili poruku za Livaju

0
Marko Livaja, dugogodišnji favorit navijača Hajduka, odjednom se našao u središtu kritika. U nedjelju je postao tragičar Hajduka na utakmici protiv Lokomotive, gdje je...

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!