NaslovnicaVijestiVlasnik RB Leipziga potvrdio da je stigla ponuda od 75 miliona eura...

Vlasnik RB Leipziga potvrdio da je stigla ponuda od 75 miliona eura za zvijezdu kluba

Vlasnik njemačkog bundesligaša RB Leipziga Dietrich Mateshitz otkrio je kako je na adresu njegovog kluba stigla ponuda za veznjaka Nabyja Keitu.

Vlasnik RB Leipziga potvrdio da je stigla ponuda za Keitu

Keita je jedna od najvećih želja Jurgena Kloppa ovog ljeta, a prema izvještajima engleskih medija RB Leipzig je ranije ovog mjeseca odbio ponudu Redsa od oko 65 miliona eura.

Jurgen Klopp je priznao da neće štediti ovog ljeta kako bi doveo vrhunska pojačanja u klub, a po svemu sudeći morat će odustati od gvinejskog reprezentativca.

Mateshitz je potvrdio da je njegov klub dobio ponudu od 75 miliona eura za 22-godišnjaka, ali nije otkrio da li je ona stigla od strane Liverpoola. Kakogod, uprkos nevjerovatnoj cifri, on je dodao da je odluka već donesena i da Keita neće napustiti klub ovog ljeta.

U izjavi za njemački SportBild, on je rekao: “Nedavno smo dobili ponudu od 75 miliona eura za Nabyja Keitu. Nema šanse da to prihvatimo. On ima ugovor sa klubom i ispoštovat će ga.”

“Njegovom prodajom ne samo da bismo pokazali nepovjerenje prema našim navijačima, već i pogrešan znak za naše igrače kao što je Timo Werner, koji je također na meti mnogih klubova.”

Keita je prošle sezone u dresu RB Leipziga odigrao 31 utakmicu u Bundesligi, te je postigao osam golova. Njegov tim je završio na drugom mjestu, uprkos činjenici da im je to bila prva sezona u najvišem njemačkom nogometnom rangu.

[su_no1forfootball]

[su_bet365_bonus_bih_promocija]

[excerptlist num=5 ]

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!