5 razloga zašto su online kladionice bolje od zemaljskih kladionica

ONLINE KLADIONICE: Popularnost online kladionica svakim danom raste, a od kako je u Hrvatskoj i regiji uz manipulativni trošak (5% od iznosa uplate) uveden i porez na dobit u iznos od 10% (u nekim slučajevima, kao je dobitak veći i više) kladioničari su masovno počeli otvarati račune u online kladionicama.

Izbjegavanja plaćanja manipulativnog troška i drugih nameta, te najveći koeficijenti u online kladionicama nisu jedini razlog zašto igrači bježe iz zemaljskih u online kladionice. Igrači su prepoznali sve prednosti koje online kladionice imaju a koje ćemo navesti u sljedećem tekstu.

Online kladionice

1. Najbolji koeficijenti (Online kladionice)

Vodeće online kladinice su institucije koje broje nekoliko desetaka milijuna igrača iz cijelog svijeta. Dakle imaju više igrača nego što svaka od zemalja sa prostora Balkana ima stanovnika. Uz to godišnje zarađuju više nego što je BDP mnogih zemalja. Sve navedeno omogućuje online kladionicama imaju najbolje koeficijente (npr. 1,90-1,90) budući da imaju ogromne promete, te čak i uz najbolje koeficijente i malu maržu zarađuju sasvim pristojne iznose.
S druge strane zemaljske kladionice nemaju niti približno veliku bazu igrača te su prisiljeni imati lošije koeficijente odnosno imati veću maržu (npr 1,80-1,80), a uz to ne posluju isključivo online, već imaju veliki broj poslovnica i zaposlenika što moraju naplatiti igračima kroz lošije koeficijente.

2. Manipulativni trošak

Online kladionice nemaju manipulatnivi trošak, dok isti postoji u zemaljskim kladionicama i nije uopće mali. Naime, već u startu, prilikom svake uplate u zemaljskoj kladionici igrač je prisiljen platiti 5% od iznosa koji želi uplatiti kao manipulativni trošak. Više o manipulativnom trošku

3. Porez na dobit

Uz navedenih 5% manipulativnog troška igrači su prisiljeni platiti i 10% poreza na dobit, u slučaju da listić koji uplate i pogode. Kako to izgleda najbolje pogledajte u sjedećem primjeru.

tiketi

4. Live klađenje i live prijenosi utakmica

Dok su sučelja za live klađenje u zemaljskim kladionicama još u povojima, te dok kladionice puževim korakom pomalo integriraju live prijenose utakmica, vodeće online kladionice su toliko evoluirale da su svjetlosnim godinama ispred zemaljskih kladionica.

Naime, uz standardne oklade koje je moguće uplatiti uživo i kod zemaljskih kladionica, vodeće online kladionice u ponudi imaju i ogroman broj specijalnih oklada poput broja kartona na utakmici u klađenju uživo, kliznih granica za hendikepe i broj poena u košarci (dakle sami si možete odrediti na kojoj granici u nba-u želite igrati više ili manje poena), rukometu i drugim sportovima.

5. Bonusi vjernosti i bonusi za nove korisnike

Vodeće online kladionice nisu bez razloga vodeće i nemaju bez razloga desetke milijuna korisnika. Zarađuju ogromne iznose, te su financijski jače od mnogih država a sve to omogućuje im da konstantno daju bonuse vjernosti (lojalnosti) postojećim igračima, kao i to da konstantno lansiraju razne promocije kako za nove tako i za postojeće igrače.

S druge strane, nažalost, zemaljskim kladionicama je i dalje najveći doseg udijeliti kalendar i kemijski povodom nove godine, a i to dobiješ samo ako si dobar sa curom za pultom jer naravno nema dovoljan broj poklona za sve igrače. O bonusima vjernosti nažalost u zemaljskim kladionicama možemo samo sanjati.

Dok bonusi za nove igrače kod zemaljskih kladionica ne postoje, online kladionice kojima financije nisu problem konstantno lansiraju nove promocije kojima pokušavaju privući nove igrače. Te promocije često znaju biti itekako primamljive pa tako npr. na prvi uplaćeni iznos kladionice daju 100% bonusa, odnosno daju dvostruko. Otvoriš račun i uplatiš 100€ a na računu imaš 200€. Izaberi online kladionicu po svojoj mjeri:

[bonustable num=5 orderby=’_as_rating’ sort=’desc’ ]