Klađenje na kartone: 5 razloga zašto se kladiti na kartone u online kladionicama

Klađenje na kartone nudi igračima brojne mogućnosti. Jedna od velikih prednosti klađenja na kartone jest to da je igrač uvijek u igri do zadnje minute ( a često je oklada dobitna i puno prije kraja utakmice), te da mu kretanje rezultata direktno ne utjeće na okladu. Dakle, kada se kladimo na više kartona na nekoj utakmici ili nekom derbiju ne trebamo strahovati od toga dali će jedna ekipa primiti gol ili neće, te često utakmicu možemo gledati u miru.

Ono što je bitno znati prilikom klađenja na broj kartona na utakmici jest tko će suditi te stil suđenja suca. Uz navedeno itekako je bitno znati odnose klubova, dali se radi o derbiju ili ne, te koliko će biti naelektrizirana atmosfera i igrači. U daljnjem tekstu donosimo pet najbitnijih razloga zašto se kladiti na kartone u online kladionicama.

Kladenje na kartone

1. KLAĐENJE NA KARTONE – Online kladionice računaju i eventualni crveni karton dok zemaljske ne

Online kladionice eventualni crveni karton računaju kao dva kartona. Jedan igrač maksimalno može dobiti tri kartona. Ovo pravilo omogućava nam da imamo veću vjerojatnost za dobitak. Uzmimo za primjer da smo se kladili da će na utakmici biti više od 5,5 kartona, te da su na utakmici bila 4 žuta te jedan crveni karton. U zemaljskoj klaidonici koja računa samo i isključivo žute kartone ova oklada bi bila gubitna, dok bi oklada uplaćena kod online kladionica bila dobitna budući da je bilo 6 kartona (4 žuta kartona + 2 kartona (crveni)).Da smo ovu okladu odigali u bilo kojoj zemaljskoj kladionici oklada bi bila gubitna budući da zemaljske kladionice računaju samo i isključivo broj žutih kartona (kako im i piše u pravilima).

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Mnogi kladioničari ne pridaju veliki značaj ovom pravilu međutim upravo navedena razlika često zna biti presudna i zna odlučivati dali će oklada biti dobitna ili neće. Na kladioničaru je da napravi sve kako bi imao što veću vjerojatnost da mu oklada i prođe, a jedna od stvari koju treba napraviti jest okladu uplatiti u onoj kladionici gdje mu pravila idu najviše na ruku. Ako se radi o okladi na više kartona, jasno je da je onda jedino pametno okladu uplatiti u online kladionicama.
Ovo je itekako velika i bitna razlika između zemaljskih i online kladionica, razlika koja često zna biti presudna iako mnogi kladioničari ne pridaju veliki značaj ovom pravilu.

2. KLAĐENJE NA KARTONE – Neke zamljske kladionice ne računaju niti drugi žuti karton dok online kladionice računaju svaki karton pokazan na terenu

Neke zemaljske kladionice idu toliko daleko da podcjenjuju inteligenciju igrača budući da u slučaju kada igrač dobije drugi žuti karton, odnosno nakon drugog žutog pokazanog kartona i crveni karton taj drugi žuti karton uopće ne računaju. Podsjećamo kako je taj žuti karton igraču pokazan i kako je on svugdje u statistici i prikazan i iako administrativno igrač dobiva dva žuta kartona te onda crveni neke zemaljske kladionice taj drugi žuti karton ne priznaju. U slučaju kada igrač dobije žuti karton a nakon toga direktna crveni ovo nam može donekle, ako smo svjesni da ne računaju crveni karton, biti prihvatljivo, međutim ako igrač dobije prvi žuti karton u 35’minuti a drugi žuti karton u 80’minuti, odnosno onda i crveni karton sasvim je neprivatljivo da se drugi žuti karton ne računa.

3. KLAĐENJE NA KARTONE – Online kladionice nemaju manipulativni trošak niti porez na dobit

Itekako osjetna razlika, pogotovo ako igrate na dnevnoj bazi. Naime, nije isto dali uplatiti okladu na koeficijent 1,85 bez ikakvih manipulativnih troškova i poreza na dobit u online kladionicama ili se kladite na identičnu stvar uz manipulativni trošak i porez na dobitak u zemaljskoj kladionici. Ako navedenu okladu odigrate u online kladionici na 100€ uloženih na koeficijent od 1,85 dobitak će biti 185€. Ako pak identičnu okladu odigrate u online kladionici, dobitak je smao 167€, odnosno čak 18€ manji. Tih 18€ dajete za manipulativne troškove te kao porez na dobitak. Saznaj više o manipulativnom trošku

4. KLAĐENJE NA KARTONE – Online kladionice često imaju niže granice za kartone

Jedan karton često dobitak znači. Odnosno ogromna je razlika dali je granica postavljena na 5,5 kartona ili 6,5 kartona. Online kladionice često znaju imati različite granice, a uz malo truda gotovo uvijek se može naći kladionica koja ima najbolju granicu. Ako tome pridodamo i da online kladionice, kako smo već ranije i spomenuli, računaju i eventualni crveni karton, te naravno i svaki pokazani karton igraču na terenu, jasno je da su online kladionice daleko najbolji odabir kod klađenja na više kartona od ponuđene granice.

5. KLAĐENJE NA KARTONE – Online kladionice imaju klizne granice na kartone

Dok u zemaljskim kladionicama ne možete birati na kojoj granici se želite kladiti na broj kartona na utakmici, online kladionice imaju toliko bogatu ponudu da omogućuju da si kladioničar sam odabere granicu na kojoj želi odigrati više ili manje kartona od ponuđenog. Naravno, koeficijent će ovisiti o granici, međutim u slučajevima kada se igra više kartona sa većim ulozima jako je korisno moći smanjiti si granicu za kartone za 1 ili dva kartona, pa se npr. umjesto u zemaljskoj kladionici kladiti na više od 6,5 kartona, kladiti na više od 4,5 kartona te uz to imati opciju i da se eventualni crveni karton računa.

[su_no1forfootball]