Veliki pad koeficijenta na prelaz zbog “dojava”

Veliki pad koeficijenta na prelaz zbog “dojava”

Zadnjih godina smo često bili svjedoci velikog pada koeficijenta na prelaz (1/2 ili 2/1) na pojedinim nogometnim utakmicama, prelaza koji u konačnici obično nije prošao. Što se ustvari događa?

Većina kladionica kladioničarsku ponudu za tekući tjedan objavljuje ponedjeljkom, i već tad mnogi koji prodaju dojave počnu dijeliti informacije da je npr. utakmica između tima A i tima B
koja se igra u subotu namještena te da će biti poluvrijeme/kraj 2/1.

pad koeficijenta u kladionicama
pad koeficijenta

U startu će određeni broj ljudi uplatiti ovu okladu, a putem interneta, usmenom predajom i slično priča o namještenoj utakmici će se brzo proširiti te će ukupna uplata na navedeni prelaz kod kladionice biti velika i znatno veća od prosjeka.

Bookmakeri će na to reagirati smanjenjem koeficijenta s npr. 28,00 na 21,00 a zatim i na 14,00 pa i niže,i tu na vidjelo izlazi ljudska psihologija. Umjesto da ovim potezom bookmakeri demotiviraju igrače da igraju ovu okladu, što im je cilj, mnogima će ovaj pad koeficijenta biti dodatna potvrda da je nešto sumnjivo s tom utakmicom, te će unatoč prepolovljenom koeficijentu i dalje uplaćivati navedeni tip što će dovesti do daljnjeg pada koeficijenta.

Do dana utakmice koeficijent na navedeni tip biti će izrazito nizak, a gotovo u pravilu na terenu se pokaže da su sve priče oko namještanja i bile pogrešne tako da se ubuduće ne zalijećite kada vidite veliki pad koeficijenta na određeni prijelaz jer to što je koeficijent na određeni prijelaz smanjen ne znaći da će se isti i desiti.

Radije pročitajte naše savjete za klađenje, pratiti analize sa portlal SvijetKladjenja kao i sa foruma, informirajte se te igrajte valuebetove i pametne oklade, oklade za koje ste se informirali i kod kojih su šanse da pogodite ishod veće nego što su to bookmakeri izrazili koeficijentom.