NaslovnicaVijesti6 stvari u europskom nogometu koje ste možda propustili ovog vikenda

6 stvari u europskom nogometu koje ste možda propustili ovog vikenda

Iza nas je zanimljiv vikend u kojem se dosta toga dogodilo, poznat je novi prvak Španjolske, možda i novi prvak Italije, te je oboreno mnogo rekorda.

Messi oborio rekord

Donosimo vam listu od šest najzanimljivijih stvari iz europskog nogometa koje ste možda propustili u prethodnih nekoliko dana.

6. Twente ispao iz lige

Nizozemski velikan Twente, koji je prije samo osam godina slavio titulu prvaka, jučer je doživio težak poraz na gostovanju kod Vitessea od čak 5-0, te tako doživio relegaciju iz Eredivisiee kao posljednjeplasirani na tabeli, kolo prije kraja sezone. ‘Crveni’ su u 33 odigrana kola ove sezone osvojili tek 23 boda.

5. Završena borba za Scudetto?

U posljednjih nekoliko mjeseci vodila se velika borba između Juventusa i Napolija za titulu prvaka u Seriji A, koja je po svemu sudeći završena u 35. kolu. Naime, ‘Stara dama’ je na gostovanju kod Intera, u jednom od najvećih talijanskih derbija, slavila rezultatom 3-2, dok su Napolitanci doživjeli neočekivan poraz od 3-0 na gostovanju kod Fiorentine.

Juve je tako povećao prednost na četiri boda tri kola prije kraja sezone, te je teško za očekivati da će tim Maurizija Sarrija dobiti novu priliku da im se približi.

4. Cavani oborio novi Ibrahimovićev rekord

Edinson Cavani je jučer postao najbolji strijelac Paris Saint-Germaina u francuskom prvenstvu. ‘Parižani’ su na Parku prinčeva odigrali 2-2 protiv Guingampa, a gol iz penala u 75. minuti bio je Cavanijev ukupno 114. u dresu francuskog kluba u prvenstvu, čime je pretekao legendarnog Ibrahimovića, koji je držao rekord sa 113 golova. Urugvajac je do kraja utakmice postigao još jedan gol, te trenutno ima čak 115 golova u tom takmičenju.

3. Montella po drugi put dobio otkaz

Talijanski trener Vincenzo Montella dobio je otkaz u Sevilli nakon razočaravajućeg niza od čak devet utakmica bez pobjede. Zanimljivo je da mu je to drugi otkaz ove sezone, nakon što je prethodno dobio otkaz i u AC Milanu. Tim iz Andaluzije se nalazi na razočaravajućem osmom mjestu na tabeli sa 48 osvojenih bodova, te im u preostalih nekoliko kola slijedi borba za mjesto u Europskoj ligi sljedeće sezone.

2. Naby Keita voli crvene kartone

Jedan od najboljih veznjaka u Bundesligi u ovom trenutku, Naby Keita, već je i službeno potvrđen kao novo pojačanje Liverpoola u predstojećem ljetnom prelaznom roku, a na Anfield će stići za čak 65 miliona eura.

Nema sumnje da je 23-godišnjak jako talentiran, a ovog vikenda je pokazao da zna biti i jako neozbiljan. Naime, on je na susretu protiv Mainza dobio svoj četvrti crveni karton ove sezone i nema sumnje da će mu biti zanimljivo u derbijima protiv Evertona nakon što stigne u Liverpool.

1. Messi i dalje obara rekorde

Nova sezona – još nekoliko oborenih rekorda u režiji, po mišljenju mnogih najboljeg igrača na svijetu, legendarnog Lionela Messija.

Barcelona je jučer slavila na gostovanju kod Deportivo La Corune rezultatom 4-2 i zasluženo osvojila titulu prvaka, a Messi je postigao hat-trick, te tako stigao do svog 32. gola u ligi ove sezone. Ovo mu je čak sedma različita sezona u La Ligi u kojoj je postizao 30 ili više golova, te je prvi igrač kojem je to pošlo za nogom. Pored toga, postao je tek drugi igrač u povijesti koji je postigao čak 30 hat-trickova u La Ligi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!