NaslovnicaVijestiArsene Wenger objasnio zašto ne dopušta Lacazetteu da odigra svih 90 minuta

Arsene Wenger objasnio zašto ne dopušta Lacazetteu da odigra svih 90 minuta

U intervjuu pred utakmicu 14. kola protiv Huddersfielda koja se igra ove sedmice, trener Arsenala Arsene Wenger objasnio je zašto uvijek iz igre izvodi novo pojačanje Alexandrea Lacazettea.

Wenger otkrio zašto Lacazettea izvodi iz igre

Otkako je stigao na Emirates stadion, francuski napadač je samo jednom odigrao svih 90 minuta u 13 premierligaških nastupa.

Međutim, uprkos tome, on je postigao šest golova, a posljednji gol je postigao u porazu protiv Manchester Cityja (3-1) početkom ovog mjeseca.

Wenger otkrio zašto Lacazettea izvodi iz igre

Wenger je povodom svega rekao: “Prije svega, želim reći da mijenjam napadača češće nego defanzivce, jer su oni ti koji kreiraju prilike. Međutim, mislim da se Lacazette fizički prilagodio Premier ligi i vrlo sam sretan njegovim nastupima.”

“Također ga iz igre izvodim jer imam opcija na klupi koje su svježže i mogu nam dati druge mogućnosti u napadu. Fizički, Premier liga je vrlo zahtijevna i traži puno napora. Ukoliko pogledate i druge timove, i oni također mijenjaju napadače nakon 70. ili 80. minute.”

“Napadači se ponekad nalaze okruženi dvojicom ili trojicom igrača. U napadu izazivaju, a bez lopte moraju reagovati i vraćati se nazad. To izazivanje, kreiranje prilika je dosta zahtijevnije.”

Očekuje se kako će Alexandre Lacazette započeti sutrašnju utakmicu protiv Huddersfield Towna. Ukoliko ‘Topnici’ upišu pobjedu, imaju priliku prestići gradskog rivala Chelseaja na tabeli.

[su_oglas]

Ovo je za Lacazettea jako bitna sezona, s obzirom da se želi izboriti za mjesto u francuskom timu koji će otputovati u Rusiju sljedećeg ljeta.

Francuski izbornik Didier Deschamps na raspolaganju ima veliki broj vrhunskih napadača, uključujući i Antoinea Griezmanna, Oliviera Girouda, Karima Benzemu i Anthonyja Martiala.

Pored njih, opcije su također i Kylian Mbappe, te zvijezda Lyona Nabil Fekir, koji igraju u nevjerovatnoj formi ove sezone.

Lacazette je u osam provedenih sezona u dresu Lyona postigao nevjerovatnih 100 golova u 203 ligaška nastupa, te ukupno 129 golova u svim takmičenjima. Ipak, u reprezentaciji nema tako dobru statistiku. U 16 odigranih utakmica je postigao tek tri gola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!