NaslovnicaVijestiArsene Wenger otkrio zašto nije uspio dovesti Lionela Messija u Arsenal

Arsene Wenger otkrio zašto nije uspio dovesti Lionela Messija u Arsenal

Legendarni trener Arsenala Arsene Wenger, koji je nedavno napustio klub, priznao je kako je u London pokušao dovesti trenutno jednog od najboljih igrača na svijetu Lionela Messija.

Wenger želio dovesti Messija

Francuski stručnjak je davne 2003. godine iz Barcelone u Arsenal doveo Cesca Fabregasa, koji je kasnije postao jedan od najboljih veznjaka u povijesti Premier lige.

[su_champions_league_final]

Nakon dolaska u tim iz sjevernog Londona Fabregas se razvio u vrhunskog veznjaka, a u ljeto 2011. godine se vratio na Camp Nouu, da bi tri godine kasnije ponovo stigao u Premier ligu, ali ovaj put u Chelsea, gdje i sada igra.

Wenger priznaje da je nakon dovođenja Fabregasa pokušao dovesti još dva talenta iz La Masije, a riječ je o Lionelu Messiju i Gerardu Piqueu, koji su također, poput Fabregasa, postali jedni od najboljih igrača na svijetu. Ipak, dodao je kako čelnici Barcelone nisu dozvolili odlazak i njh dvojice, te je u klub stigao samo Cesc.

[su_no1forfootball]

U intervjuu za službenu stranicu Arsenala on je rekao: “Kada je u pitanju Cesc Fabregas, njega su u klub doveli Franny Cagiago i Steve Rowley. Morali smo ga nagovoriti na dolazak. Upoznao sam se s njegovim roditeljima, a u to vrijeme smo bili zainteresovani i za Messija i Piquea također. Pokušali smo dovesti svu trojicu zajedno, ali to naravno nije uspjelo. Ipak, dobili smo Cesca, koji je izniman igrač.”

“Kada su u pitanju Messi i Pique, nismo ih uspjeli dovesti zbog agenata. U sve je bio umiješan i Nike, koji je tražio da Pique ode u Manchester United. Barcelona nije željela da izgubi Messija i ponudili su mu novi ugovor kako bi ga zadržali. Stvarno ne znam da li je on bio zainteresovan za dolazak u Arsenal, nismo uspjeli započeti pregovore s njim jer su iz Barcelone sve to odmah zaustavili.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!