NaslovnicaVijestiAubameyang poslao poruku Borussiji Dortmund pred odlazak iz kluba

Aubameyang poslao poruku Borussiji Dortmund pred odlazak iz kluba

Prema mišljenju mnogih navijača Arsenala, ukoliko njihov klub kao zamjenu za Alexisa Sancheza dovede napadača Pierre-Emericka Aubameyanga iz Borussije Dortmund, to će biti veliki uspjeh.

Aubameyang poslao poruku Borussiji

Gotovo je sigurno kako Čileanac napušta Emirates stadion, a njegova sljedeća destinacija će najvjerovatnije biti Manchester United. U posljednjih nekoliko dana pojavile su se informacije kako čelnici kluba kao njegovu zamjenu planiraju dovesti Aubameyanga, koji se posvađao sa upravom Borussije.

Gabonski napadač, koji je postigao 21 gol u 24 nastupa ove sezone, izostavljen je sa liste pozvanih igrača za utakmicu protiv Wolfsburga u nedjelju, koja je završila rezultatom 0-0, a njegov trener Peter Stoger je priznao kako se 28-godišnjak nije pojavio na okupljanju tima dan ranije.

“Bio je to vrlo važan sastanak koji je on odlučio propustiti, što mi govori da nije fokusiran”, rekao je austrijski stručnjak, te nastavio: “Trening je bio jasno najavljen na grupama na društvenim mrežama. Ukoliko on nije tu, igra netko drugi, tko je u potpunosti fokusiran.”

Engleske novine The Mirror su objavile kako je Aubameyang već dogovorio sve detalje oko transfera u Arsenal, te da je poručio čelnicima Borussije Dortmund kako se neće vraćati na treninge nakon što je izostavljen sa liste pozvanih igrača za utakmicu protiv Wolfsburga. To je njegov treći incident u nešto više od godinu dana, kojim je naljutio sve u klubu iz Dortmunda.

[su_bonus]

“U jednom trenutku to više ne možete podnijeti”, rekao je generalni direktor Borrusije Michael Zorc o ponašanju Aubameyanga.

“Ne znam što se događa u njegovoj glavi, danas smo imali raspravu. Nismo navikli na takvo ponašanje s njegove strane. Ono što se sada događa ne može biti tolerirano od strane kluba. Jasno je da ne može nastaviti ovako. Ne znam o čemu razmišlja, više ga ne prepoznajem. On je problem u timu i to nije dobro.”

Pierre-Emerick Aubameyang je u Borussiju stigao iz St. Etiennea u ljeto 2013. godine za 13 miliona eura, te je od tada postigao ukupno 141 gol i podijelio 36 asistencija u 212 nastupa u svim takmičenjima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!