NaslovnicaVijestiBIVŠI PREDSJEDNIK PRIZNAO: Italija bi bila na Svjetskom prvenstvu da sam dao...

BIVŠI PREDSJEDNIK PRIZNAO: Italija bi bila na Svjetskom prvenstvu da sam dao više novca Antoniju Conteu!

Bivši predsjednik Nogometnog saveza Italije Carlo Tavecchio mišljenja je kako bi reprezentacija Italije bila na Svjetskom prvenstvu u Rusiji da je prihvatio zahtjev Antonija Contea i dao mu povišicu od 2,5 miliona eura.

Conte želio ostati izbornik Italije

Conte je Talijane odveo do četvrtfinala Europskog prvenstva 2016. godine, izbacivši tadašnjeg prvaka Europe Španjolsku u osmini finala. Ipak, nakon tog prvenstva napustio je poziciju izbornika, te stigao u Chelsea.

[su_bet365_100bonus]

Nakon njega na klupu Italije je stigao Gian Piero Ventura, koji je dobio brojne kritike nakon ispadanja reprezentacije u baražu protiv Švedske, nakon čega je i Tavecchio odstupio sa pozicije predsjednika saveza.

Na pitanje zbog čega najviše žali dok je bio na vodstvu saveza, Tavecchio je za Gazzettu dello Sport rekao: “Nisam dao Conteu dodatnih 2,5 miliona eura koliko je tražio. Taj novac bismo vratili u tri prijateljske utakmice. Imao je platu od četiri miliona eura, a tražio je šest i pol. Da sam prihvatio taj zahtjev ostao bi na klupi i mi bismo bili u Rusiji danas. Međutim, da li je u redu novac koji smo uložili za razvoj mladih igrača dati samo jednom čovjeku?”

[su_bingo]

Švedska je prije nekoliko dana u posljednjem kolu grupne faze savladala Meksiko rezultatom 3-0, te prošla u osminu finala kao prvoplasirana u grupi F. Tavecchio priznaje kako su mnogi podcijenili tim Jannea Anderssona, koji će u narednoj fazi natjecanja igrati protiv Švicarske u utorak. On je rekao: “Dali su nam veliki izgovor, mnogo ljudi ih je podcijenilo. Govorio sam nakon što smo ih izvukli da nećemo proći dobro. Nazivali su me ludim i govorili kako bi s Grčkom bilo još teže.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!