NaslovnicaVijestiBizarno: Pogledajte FIFA-in poredak najboljih golmana u 2017. godini

Bizarno: Pogledajte FIFA-in poredak najboljih golmana u 2017. godini

Bizarano: Pogledajte FIFA-in poredak najboljih golmana u 2017. godini! Čini se da se većina nogometnih navijača slaže da u ovom trenutku na svijetu postoje četiri golmana koji ravnopravno mogu boriti za titulu najboljeg: Manuel Neuer, Gianluigi Buffon, David De Gea i Thibaut Courtois.

Pogledajte FIFA-in poredak

Pored njih tu su i drugi vrhunski vratari, kao što su Keylor Navas, Jan Oblak, Hugo Lloris i Marc-Andre ter Stegen. Jučer je FIFA i zvanično izabrala najboljeg golman na svijetu, a to je 39-godišnji Gigi Buffon.

Italijanska legenda, koja je Juventusu pomogla da dođe do finala Lige prvaka prošle sezone, nakon uručene nagrade održao je emotivan govor i to na Engleskom jeziku, iako je to mogao uraditi i na Italijanskom. Ali Gigi je uvijek bio i ostao pravi džentlmen.

>> Bastian Schweinsteiger bi mogao završiti karijeru uskoro, a evo i zašto

“Izuzetna mi je čast primiti ovu nagradu u zadnjoj sezoni u karijeri. Ponosan sam na to, želim zahvaliti mom klubu, mom treneru i timskim kolegama”, rekao je Buffon na ceremoniji. Na kraju se je zahvalio svima koji su glasali za njega:  “Hvala svima koji su mi pomogli da to omogućim. Htio bih zahvaliti svima koji su glasali za mene.”

[su_no1forfootball]

“Mislim da je prošla godine bila fantastična godina za Juventus, ali na kraju nismo bili dovoljno dobri da osvojimo Ligu prvaka”.

Buffon je dobio 42,4 posto glasova, pobijedivši Neuera (32,3 posto) i Navasa (10,1 posto) na drugom i trećem mjestu.

No mnogi fanovi su ostali u šoku kada su vidjeli da na spisku od deset golmana uopšte nema Davida De Geae koji je u ovom trenutku vjerovatno u top tri golmana na svijetu. Možda ipak treba nešto postići na klupskom nivou, jer očigledno osvajanje Europske lige nije dovoljno.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!