NaslovnicaVijestiBožićna lista Real Madrida: Perez spremio preko 100 miliona eura za nova...

Božićna lista Real Madrida: Perez spremio preko 100 miliona eura za nova pojačanja!

Real Madrid se još uvijek nije oprostio od borbe za titulu prvaka La Lige, unatoč tome što zaostaje čak 13 bodova za najvećim rivalom Barcelonom.

Real Madrid dovodi Salaha

‘Kraljevski klub’ u novoj sezoni ima velikih problema sa napadačkim dijelom tima, s obzirom da su Cristiano Ronaldo i Karim Benzema u očajnoj formi. Pored toga, klub su prošlog ljeta napustili neki od najvažnijih igrača iz prošle sezone, uključujući Alvara Moratu, koji je otišao u Chelsea, te Jamesa Rodrigueza, koji je otišao u Bayern Munchen.

Prema izvještajima iz Španjolske i Italije, predsjednik kluba Florentino Perez nije nimalo zadovoljan prvim dijelom ove sezone, te planira ‘otvoriti kesu’ i dovesti nekoliko vrhunskih igrača kako bi povećao šanse za osvajanje lige, te Lige prvaka, u kojoj će njegov klub u osmini finala igrati protiv Paris Saint-Germaina.

Real Madrid dovodi Salaha?

Najveća želja Los Blancosa u zimskom prelaznom roku je zvijezda Liverpoola i trenutno najbolji strijelac Premier lige Mohamed Salah. Egipatski reprezentativac je u nevjerovatnoj formi otkako je stigao na Anfield iz Rome prošlog ljeta u transferu vrijednom 42 miliona eura. Krilni igrač je postigao čak 20 golova u svim takmičenjima, te je trenutno ubjedljivo najvažniji igrač Kloppovog tima.

U madridskom klubu smatraju kako bi on bio sjajna zamjena za Garetha Balea, na kojeg više ne računaju, s obzirom da ima velikih problema sa povredama zbog kojih je propustio veliki dio ove sezone, te bi mogao napustiti Santiago Bernabeu. Kako piše Calciomercato, Salah bi mogao koštati oko 100 miliona eura, te je on prioritet Florentina Pereza sljedećeg mjeseca.

[su_no1forfootball]

Pored napada, Real Madrid ove zime planira pojačati i obranu. Trener Los Blancosa Zinedine Zidane što prije želi dovesti zamjenu za Pepea, koji je napustio klub prošlog ljeta nakon što mu je istekao ugovor. Kako piše Daily Mail, prva želja na toj poziciji je centralni defanzivac Chelseaja David Luiz, koji želi otići iz londonskog kluba.

Brazilac je navodno zbog svađe sa Antoniom Conteom, kao i zbog problema sa povredom koljena, propustio posljednjih osam ligaških utakmica. Tako je po svemu sudeći ispao iz planova talijanskog stručnjaka, s obzirom da njegova zamjena Andreas Christensen impresionira otkako je preuzeo njegovo mjesto u timu.

Pored Salaha i Davida Luiza, na Santiago Bernabeu ove zime bi mogao doći i novi golman. U pitanju je Athletic Bilbaov Kepa Arrizabalaga, s kojim je, kako piše Marca kao i još neki španjolski mediji, već sve dogovoreno, a transfer bi mogao iznositi oko 30 miliona eura.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!