NaslovnicaVijestiČECH KRITIKOVAO WENGERA: Evo što mu je bilo važnije od pobjeđivanja i...

ČECH KRITIKOVAO WENGERA: Evo što mu je bilo važnije od pobjeđivanja i osvajanja trofeja!

Samo nekoliko mjeseci nakon što je legendarni Arsene Wenger napustio Arsenal, jedna od najvećih zvijezdi kluba, golman Petr Čech uputio je kritike na njegov račun.

Čech kritikovao Wengera

Wenger je napustio londonski klub na kraju prošle sezone nakon čak 22 godine provedene na klupi Topnika, što je bio primoran učiniti zbog brojnih kritika i pritiska navijača i medija u posljednjih nekoliko godina.

[su_bet365_100bonus]

Kao njegova zamjena stigao je bivši trener Paris Saint-Germaina Unai Emery, koji je potpisao trogodišnji ugovor. Nakon nešto lošijeg početka ove sezone, Arsenal je pod njegovim vodstvom upisao četiri uzastopne pobjede, te se nalazi u sjajnoj formi.

U intervjuu nakon pobjede protiv Evertona rezultatom 2-0 u nedjelju, Čech je uputio kritike na račun Wengera izjavivši kako mu je način igre bio važniji od pobjeđivanja i osvajanja titula, što se sada promijenilo pod vodstvom Emeryja. On je rekao: “U prošlosti je ‘Arsenalov način igre’ bio važniji od osvajanja bodova i to nije način na koji osvajate ligu. Ponekad se morate pobrinuti da na ‘ružan’ način pobijedite na utakmici, da zatvorite vrata svog gola i slavite rezultatom 1-0. Mislim da je to ono što nam je nedostajalo u protekle tri godine, otkako sam ja stigao u klub. Protiv Evertona smo imali teške periode, ali uspjeli smo pobijediti, i to bez primljenog gola.”

Forma 36-godišnjaka je često kritikovana u posljednje vrijeme, s obzirom da se još uvijek nije uspio u potpunosti prilagoditi na Emeryjev način igre. Ipak, priznaje kako uživa u novom ‘režimu’, te da su ga rezultati u posljednje vrijeme uvjerili kako Arsenal može ciljati visoko ove sezone: “Napredovaću uz svakodnevne vježbe. Radimo naporno svakog dana i nadam se da ćemo biti još bolji nego u posljednje četiri utakmice. Emery je vrlo zahtijevan, a to tako i treba biti. Imamo vrlo zdravu konkurenciju u timu i od toga će svi imati koristi.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!