NaslovnicaVijestiČelnici Chelseaja odobrili Lampardov poseban zahtjev pred utakmicu protiv njegovog Derbyja krajem...

Čelnici Chelseaja odobrili Lampardov poseban zahtjev pred utakmicu protiv njegovog Derbyja krajem mjeseca!

Čelnici Chelseaja su svom bivšem legendarnom veznjaku Franku Lampardu, koji trenetno obavlja funkciju trenera u drugoligašu Derby Countyju, dali posebnu dozvolu da na utakmici Carabao kupa između ova dva kluba koristi posuđene igrače Masona Mounta i Fikaya Tomorija.

Chelsea odobrio Lampardov zahtjev

Iako klubovi obično ne dozvoljavaju ovakve zahtjeve kada su u pitanju njihovi posuđeni igrači, ‘Plavci’ su odlučili odobriti zahtjev jedne od najvećih klupskih legendi.

[su_bet365_koeficijenti]

Klub iz zapadnog Londona je na službenoj stranici objavio izvješće u kojem piše: “Nogometni klub Chelsea danas je izdao dozvolu Derby Countyju da koriste posuđene igrače Masona Mounta i Fikaya Tomorija na utakmici četvrtog kola Carabao kupa sljedećeg tjedna. Za razliku od pravila Premier lige, pravila Carabao kupa dozvoljavaju klubovima koji se takmiče da postignu dogovor kako bi posuđeni igrači igrali protiv matičnih klubova. Mount i Tomori su standardni u Derby Countyju pod vodstvom Franka Lamparda ove sezone i, nakon pobjede protiv Manchester Uniteda na Old Traffordu u prethodnom kolu, vjerujemo kako će iskustvo protiv klubova na najvišoj razini pomoći njihovom razvoju.”

Derby je u trećem kolu savladao Manchester United nakon boljeg izvođenja penala, a navijači Chelseaja će se svakako nadati da im se ova odluka neće odbiti o glavu. Mason Mount je ove sezone u dresu Derbyja odigrao ukupno 15 utakmica, te pritom postigao pet golova i podijelio jednu asistenciju, dok je Fikayo Tomori odigrao ukupno 14 utakmica, te postigao jedan gol. Njihov tim se trenutno nalazi na petom mjestu u Championshipu sa 21 osvojenim bodom iz 13 odigranih kola.

S druge strane, i Chelseaju ide sjajno pod vodstvom novog trenera Maurizija Sarrija, koji je proteklog ljeta na Stamford Bridgeu zamijenio svog sunardonjaka Antonija Contea. Trenutno se nalaze na trećem mjestu u Premier ligi sa 21 osvojenim bodom iz devet odigranih kola, dva manje od vodećeg Manchester Cityja, te drugoplasiranog Liverpoola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!