NaslovnicaVijestiClaudio Ranieri poslao savjet Romi pred susret protiv Liverpoola

Claudio Ranieri poslao savjet Romi pred susret protiv Liverpoola

Bivši trener Leicester Cityja Claudio Ranieri komentarisao je susret između Liverpoola i Rome u polufinalu ovosezonske Lige prvaka, te dao zanimljiv savjet svom bivšem klubu.

Ranieri poslao savjet Romi

Talijanski stručnjak je vrlo dobro upoznat s načinom igre ‘Redsa’, s obzirom da se mnogo puta suočavao s njima na klupi ‘Lisica’, kao i na klupi Chelseaja ranije u svojoj trenerskoj karijeri.

U intervjuu za Gazzettu dello Sport, trenutni trener Nantesa je izjavio: “To će biti izjednačena utakmica, šanse su 50:50. Kao trener, nikad nisam ni pomislio da ću izgubiti prije početka utakmice. Di Francesco će vrlo dobro analizirati Liverpool. Iako još nisu poraženi (u Ligi prvaka), Romin tim kojem smo se divili protiv Barcelone ih može pobijediti.”

On je dao zanimljiv savjet klubu iz talijanske prijestolnice izjavivši kako bi trebali iskoristiti utakmicu na domaćem terenu, jer Liverpool nije toliko dominantan na gostovanjima.

“‘Redsi’ su spektakularni, ali na gostovanjima nisu uvijek tako čvrsti. Kada je u pitanju Salah, on je bio sjajan igrač još dok je igrao u Chelseaju. Kloppov način igre mu savršeno odgovara, a igranje u Fiorentini i Romi je bilo vrlo važno za razvoj njegove karijere.”

[su_no1forfootball]

Po mišljenju mnogih, u ovom susretu polufinala Liverpool je veliki favorit, ali zasigurno da tim sa Anfielda ne smije podcijeniti ‘rimsku vučicu’, koja je na uzvratu protiv Barcelone u četvrtfinalu pružila nevjerovatan nastup, preokrenula rezultat u svoju korist, te prošla dalje.

Jurgen Klopp je također svjestan koliko je Roma težak protivnik, a nakon ždrijeba je rekao: “Nije da sam pomislio ‘hvala Bogu nismo izvukli Bayern i Real Madrid’ ili nešto slično. Bez obzira kojeg protivnika izvukli u ovoj fazi natjecanja, rekao bih da imamo šansu jer ovo je nogomet, tako da imamo šansu i protiv Rome.”

“Ukoliko neko misli da smo dobili najlakšeg protivnika, onda toj osobi ne mogu pomoći. Očito je da ta osoba nije vidjela njihove dvije utakmice protiv Barcelone. U prvoj utakmici rezultat od 4-1 ne prikazuje pravo stanje na terenu, već je u pitanju bio genije Lionel Messi. U drugom susretu Roma je bila izvanredna, nevjerovatno je ono što su uradili. Trebali su pobijediti sa 4-0 ili 5-0, zaista sam impresioniran.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!