NaslovnicaVijestiCristiano Ronaldo otkrio zašto nije slavio gol protiv Barcelone u nedjelju

Cristiano Ronaldo otkrio zašto nije slavio gol protiv Barcelone u nedjelju

U nedjelju je odigran jedan od najvećih nogometnih derbija na svijetu, poznatiji kao El Clasico, a rezultat je glasio 2-2.

Ronaldo nije slavio gol zbog Fergusona

Iako je i prije početka susreta već sve bilo odlučeno u La Ligi, ljubitelji nogometa nisu ostali razočarani, s obzirom da su i jedni i drugi dali sve od sebe i išli po pobjedu.

Domaćin je poveo već u desetoj minuti golom Luisa Suareza, da bi samo četiri minute kasnije izjednačio Cristiano Ronaldo. U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena crveni karton je dobio Sergi Roberto, te tako znatno otežao posao svojim suigračima. Uprkos tome, u 52. minuti gol za novo vodstvo Katalonaca je postigao Lionel Messi, a to je bio njegov ukupno 26. gol protiv ‘kraljevskog’ kluba. Do kraja susreta vidjeli smo još jedan gol, kada je u 72. minuti za izjednačenje i konačnih 2-2 pogodio Gareth Bale.

Zanimljiva situacija koja je privukla pažnju navijača i medija je Ronaldovo neproslavljanje gola. Naime, portugalski reprezentativac je izgledao neobičajeno ozbiljan nakon gola u 14. minuti, a konačno je otkrio razlog zašto je to učinio. Na pitanje novinara Daily Stara o tome, 33-godišnjak je rekao: “Kako sam mogao slaviti kada se čovjek koji me je naučio igrati nogomet bori za život u bolnici?”, aludirajući na legendarnog Sir Alexa Fergusona, koji je dan ranije imao hitnu operaciju zbog krvarenja u mozgu.

Ronaldo nije slavio gol zbog Fergusona

Prema posljednjim informacijama, legendarni škotski trener je trenutno u dobrom stanju, te priča normalno, a Ronaldo je još jednom pokazao kako je i dalje u sjajnim odnosima sa njim, unatoč tome što je napustio Manchester United prije devet godina. 76-godišnjak je primjetio njegov talenat davne 2003. godine, kada ga je iz Sportinga doveo na Old Trafford za 19 miliona eura, a Ronaldo je tad postao najskuplji tinejdžer u povijesti Premier lige. Ukupno je u dresu ‘Crvenih vragova’ odigrao 292 utakmice, postigao 118 golova, podijelio 67 asistencija, te osvojio mnoštvo trofeja, uključujući tri Premier lige, jedan FA Kup, te jednu Ligu prvaka.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!