NaslovnicaVijestiDani Carvajal pod istragom UEFA-e zbog nevjerovatnog razloga

Dani Carvajal pod istragom UEFA-e zbog nevjerovatnog razloga

UEFA je i službeno otvorila disciplinski postupak protiv defanzivca Real Madrida Danija Carvajala, nakon što je dobio žuti karton zbog odugovlačenja u pobjedi njegovog tima protiv APOELA u Nikoziji rezultatom 6-0 u utorak.

Carvajal pod istragom UEFA-e

Naime, 25-godišnji Španjolac se oko 20-ak sekundi namještao za izvođenje auta u sudijskoj nadoknadi, zbog čega mu je sudac odlučio dati žuti karton.

To znači da će propustiti sljedeću utakmicu, a u pitanju je finalna utakmica grupne faze Lige prvaka protiv Borussije Dortmund, nakon koje će se Carvajal vratiti čist za nokaut fazu takmičenja.

Carvajal pod istragom UEFA-e

Međutim, iz UEFA-e su potvrdili kako je Dani Carvajal prekršio 15. članak u Disciplinskom pravilniku i s namjerom dobio žuti karton, te da je povodom toga pokrenuta istraga.

Ukoliko bude proglašen krivim od strane UEFA-e 7. decembra, Carvajal bi mogao biti suspendiran na dvije utakmice, tako da bi ipak mogao propustiti i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka.

Ovo nije prvi put da se ‘kraljevski’ klub suočio s takvim otpužbama. Pod ovakvom istragom su u sezoni 2010/11 bili Sergio Ramos, Xabi Alonso i bivši trener Real Madrida Jose Mourinho, ali su sva trojica tada izbjegli dodatne kazne.

Svi smo se nagledali svakakvih odugovlačenja i ‘uzimanja’ vremena u nogometu, ali ovo što je Carvajal uradio spada među najzanimljivije pokušaje odugovlačenja ikada, vjerovatno i najsmješnije. U videu ispod možete pogledati kako je španjolski reprezentativac uspio isprovocirati suca da mu da žuti karton.

Los Blancosi su loše krenuli u novu sezonu. U La Ligi već nakon samo 12 odigranih kola za vodećom Barcelonom zaostaju čak deset bodova, dok drugoplasirana Valencia ima šest bodova više od njih.

U sljedećem kolu na Santiago Bernabeuu će ugostiti 18-plasiranu Malagu, dok katalonski klub gostuje upravo kod Valencije na Mestalli u derbiju 13. kola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!