NaslovnicaVijestiDvojac stiže u Bayern Munchen: Heynckes pronašao zamjene za Robbena i Riberyja!

Dvojac stiže u Bayern Munchen: Heynckes pronašao zamjene za Robbena i Riberyja!

Prema pisanju njemačkih medija, njemački prvak Bayern Munchen pronašao je zamjene i nasljednike legendi kluba Arjena Robbena i Francka Riberyja.

Heynckes pronašao zamjenu za Riberyja

Iako obojica još uvijek igraju na sjajnom nivou, po svemu sudeći ovo će biti njihova posljednja sezona u dresu bavarskog giganta, s obzirom da im na kraju iste ističu ugovori sa klubom.

Prema pisanju novina Kicker, najveće mete trenera Bayerna Juppa Heynckesa u ljetnom prelaznom roku bit će zvijezda Borussije Dortmund Christian Pulišić, te zvijezda Bayer Leverkusena Leon Bailey, koji bi u klub trebali doći kao direktne zamjene za Robbena i Riberyja.

Heynckes pronašao zamjenu za Riberyja

Pulišić se smatra jednim od najvećih talenata trenutno u Europi. 19-godišnji reprezentativac Sjednjenih Američkih Država na Signal Idunu Park stigao je u ljeto 2015. godine, a početkom prošle godine je produžio ugovor sa klubom do 2020. godine, te ukoliko bude odlazio sljedećeg ljeta, zasigurno neće otići za malu cifru. Za njega je interes prošlog ljeta pokazivao i Liverpool, čiji trener Jurgen Klopp se veoma divi talentu mladog Amerikanca. On je ukupno u dresu Borussije odigrao 81 utakmicu, postigao 11 golova i podijelio 15 asistencija u svim takmičenjima u tri sezone, koliko je u klubu.

[su_no1forfootball]

S druge strane, Leon Bailey je u Bayer Leverkusen stigao u zimskom prelaznom roku prošle godine za 13,5 miliona eura, nakon dvije godine provedene u Genku. Mladi jamajčanski reprezentativac je trenutno jedan od najboljih igrača u Bundesligi ove sezone, u kojoj je postigao osam golova i podijelio pet asistencija u 18 nastupa. On je također jedan od najtraženijih igrača u Europi, a vrijednost mu se procjenjuje na vrtoglavih 100 miliona funti, što Bayern Munchenu, koji je poznat po opreznom trošenju novca, nikako ne odgovara.

Ipak, kao alternativu za Pulišića i Baileya, Bavarski klub bi mogao iskoristiti Kingsleya Comana i Sergea Gnabryja koji su već u klubu. Obojica su već pokazali kako su jako talentirani, te bi Bavarci, ukoliko se odluče njima dati priliku, u tom slučaju sačuvali ogromne novce. Coman je ove sezone odigrao ukupno 29 utakmica u svim takmičenjima, postigao šest golova i podijelio pet asistencija, dok Serge Gnabry igra na posudbi u Hoffenheimu, za koji je u 16 nastupa postigao tri gola i podijelio šest asistencija.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!