NaslovnicaVijestiMarca: Ovo je skupina smrti...

Marca: Ovo je skupina smrti…

Španjolska Marca slaže se s javnosti u Hrvatskoj u vezi činjenice da je skupine D u kojoj se nalaze Argentina, Hrvatska, Nigerija i Island – skupina smrti. U svojoj analizi tih reprezentacija poznati sportski medij iz Madrida obrazložio je i zašto. No možemo se svi skupa složiti kako su skupine mogle biti i jače jer primjerice većina velikih reprezentacija iz prvog i drugog pota nekako su našle lakši put, a on koje nisu kao primjerice Španjolska i Portugal, dobili su nešto lakše protivnike iz trećeg i četvrtog pota.

Argentina

Argentina je nositelj skupine i jedna od najboljih reprezentacija svijeta na papiru. Momčad je to koja je na prethodnom Svjetskom prvenstvu igrala finale protiv Njemačke i izgubila rezultatom 1-0. Messi, Higuain i društvo bili su blizu toga da postanu prvaci, a sada će to pokušati ponovno. Naravno, u bilo koju momčad da stavite Messija vi imate momčad s kojom želite uzeti titulu, ali kada Messiju dodate još i igrače poput Higuaina, Icardija, Di Marije, Aguera, Dybale, Otamendija, Mascherana onda znate da je to momčad koja bi po današnjim ludim tržišnim cijenama mogla doseći cifru od milijardu eura. Na klupi svjetskih viceprvaka ovaj put sjedi Jorge Sampaoli – trener koji je mogao uzeti Barcelonu, ali je odbio jer je htio voditi Argentinu, samo još jedan dokaz koliko je Argentina spremna za još jedan napad na titulu prvaka Svijeta.

Hrvatska

Marca piše kako su nositelji ove reprezentacije Modrić i Rakitić, ali da je to momčad koja ima kvalitetu na svakoj poziciji na terenu. Osim Modrića i Rakitića koji igraju za Real i Barcu, ova reprezentacija prepuna je igrača koji igraju za najveće klubove svijeta: Kovačić (Real Madrid), Mandžukić i Pjaca (Juventus), Kalinić (Milan), Perišić i Brozović (Inter Milan), Subašić (Monaco), Lovren (Liverpoool), Vrsaljko (Atletico Madrid). Momčad je to koja je na prvenstvima već rušila velike reprezentacije kao npr. 2002. Italiju, 2008. Njemačku, 2016. Španjolsku. Zaista, ‘Vatreni’ su spremniji nego ikada da naprave nekakav iskorak na najvećoj sceni jer od slavne 1998. nisu prošli skupinu, a nastupili na i 2002. i 2006. i 2014., sva tri puta završila su neslavno ispadanjem u skupini. Hrvatska je u kvalifikacijama za ovo prvenstvo igrala protiv Islanda i završila drugoplasirana.

[su_live_koeficijenti]

Island

Island je vjerojatno najveće iznenađenje na nogometnom sceni u zadnjih nekoliko godina. Iznenađenje je bilo kada se ta mala država kvalificirala na Euro 2016. u Francuskoj jer činjenice kažu kako za država od 334 tisuće stanovnika ima više vulkana nego registriranih nogometaša. No, iznenađenjima nije bilo kraja, ne samo da su kvalificirali na Euro nego su došli do četvrtfinala izbacivši veliku Englesku u osmini. Da to sve nije bila slučajnost dokazali su i u ovim kvalifikacijama gdje su završili kao prvoplasirana momčad skupine ispred Hrvatske, Turske i Ukrajine.

Nigerija

Iako našoj javnosti vjerojatno najveća misterija, ova reprezentacija bila je jedna od najopasnijih iz četvrte jakosne skupine i svi su htjeli izbjeći Nigeriju. Momčad je to koja je u Africi dominirala i nije se slučajno našla na Svjetskom prvenstvu, ali zanimljivo je kako im je ovo šesti put da igraju u skupini Svjetskog prvenstva protiv Argentine. Glavne zvijezde Nigerije dolaze iz Premiershipa, a uglavnom je riječ o mladim talentima poput Iwobija koji nastupa za Arsenal te Iheanacha koji je prešao u Leicester City gdje igraju i Ndidi i Ahmed Musa. Nema dileme, ova reprezentacija mogla bi ‘Vatrenima’ ozbiljno pomrsiti planove.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!