NaslovnicaVijestiMessi nakon veličanstvene partije: Sretan sam, ali...

Messi nakon veličanstvene partije: Sretan sam, ali…

Argentinski čarobnjak Lionel Messi nakon veličanstvene partije protiv Chelseaja izjavio je kako je sretan zbog golova i svoje igre, ali da to ipak nije najvažnije.

Najbolji nogometaš Barcelone Lionel Messi, nakon što je ponovo oduševio planetu sa dva gola u pobjedi nad Chelseajem (3:0), izjavio je da je presretan što je došao do brojke od 100 pogodaka u Ligi prvaka.

Barcelona je povela već u 3. minuti golom Lionela Messija koji je pogodio na asistenciju Luisa Suareza. Domaćin je udvostručio prednost u 20. minuti preko Ousmanea Dembelea na asistenciju Messija, što je bio i rezultat prvog dijela igre.

[su_live_koeficijenti]

Blaugrana je i u drugom poluvremenu nastavila sa napadima, pa su u 63. minuti poveli sa visokih 3:0 golom Messija, a asistent je bio Suarez. Bio je to 100. gol Argentinca u Ligi prvaka.

Do kraja susreta nije bilo više golova, pa je Barcelona potpuno zasluženo uspjela izboriti plasman u četvrtfinale Lige prvaka, i to čak 11. put uzastopno.

Messi je predvodio Katalonce do četvrtfinala ubjedljivim trijumfom nad Chelseajem na Camp Nou i, poslije Cristiana Ronalda (117), postao tek drugi nogometaš u povijesti sa 100 i više golova u elitnom natjecanju.

“Sretan sam što sam postigao 100. gol u tako jakom natjecanju, ali je najvažnije da smo prošli dalje protiv teškog suparnika. Bitno je bilo da ih na vrijeme “otvorimo” i zadovoljan sam što se to desilo. Ipak, tek kada smo pogodili treći put bilo je gotovo” rekao je Messi za službenu web-stranicu UEFA.

Argentinac se zahvalio menadžeru Chelseaja Antoniju Conteu posle reči Italijana da je napravio razliku između dva tima.
“Čuo sam šta je rekao i hvala mu. Jedino što sam htio je da odemo u četvrtfinale i drago mi je da smo ostvarili takav poduhvat” zaključio je Messi.

Priliku da popravi učinak u Ligi prvaka imaće u četvrtfinalu, gdje će saznati rivala na sutrašnjem ždrijebu u krugu između Real Madrida, Liveroola, Manchester Cityja, Seville, Juventusa, Rome i minhenskog Bayerna.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!