NaslovnicaVijestiNEVJEROVATAN I HRABAR POTEZ: Bivši nogometaš Topnika glavni kandidat za naslijednika Wengera

NEVJEROVATAN I HRABAR POTEZ: Bivši nogometaš Topnika glavni kandidat za naslijednika Wengera

Od kako je Wenger najavio da odlazi sa klupe Arsenala mnoga imena počela su se dovoditi u vezu sa Topnicima. Veliko iznenađenje, kako prenosi Sky Sports, što se tiče Wengerova nalijednika, čeka nas u Londonu. Naime, bivši nogometaš kluba, veoma je blizu preuzimanju klupe Topnika.

Uvijek dobro informirani engleski Sky Sports izvještava da je Arsenalov bivši nogometaš i kapiten kluba Mikel Arteta glavni kandidat za preuzimanje klupe Arsenala. Trenutno je asistent Pep Guardiola u Manchester Cityju koji mu neće praviti probleme ukoliko se odluči za samostalnu karijeru.

>> Thierry Henry: On je ubjedljivo najkompletniji napadač u Premier ligi!

Arsenalov bivši veznjak Mikel Artet prvi je kandidat za nasljednika Arsen Wengera. Nakon 22 godine, francuski trenerski veteran napustit će klub Topdžija iz Londona i koji novog trnera žele imenovati što je prije moguće.

[su_bet365_100_bonus]

Sky izvještava da će u budućnosti uloga glavnog trenera biti manje uticajna jer dolaskom novog sportskog diretora Raul Sanllehija i vođe skauting službe Sven Mislintata, trener će imati malo ili nimalo ovlasti prilikom kupovine novih igrača, za razliku od Wengera koji je vodio glavnu riječ. Gazda Arsenala Ivan Gazidis želi trenera koji će gajiti agresivni nogomet i razvijati i forsirati mlade igrače.

[su_bonus]

Arteta nema iskustvo trenera prvog tima, ali je bio prvi asistent Pep Guardiola u Manchester Cityju tijekom protekle dvije godine, gdje je puno toga naučio. Igrao je za Arsenal između 2011. i 2016. godine te je bio i kapiten ovog kluba. Zbog brojnih povreda karijeru je završio prije dvije godine i odmah se prihvatio treenerskog posla.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!