NaslovnicaVijestiOtkriveno nakon čak 22 godine: Evo što je Ferguson rekao rekao Cantoni...

Otkriveno nakon čak 22 godine: Evo što je Ferguson rekao rekao Cantoni nakon kung-fu udarca

Prošlo je čak 22 godine od kung-fu udarca Erica Cantone na susretu između Manchester Uniteda i Crystal Palacea. Tog 22. siječnja 1995. godine sva pažnja je bila usmjerena na debi Andyja Colea koji je te zime došao u United iz Newcastlea za tada rekordnih sedam milijuna funti. Glavni konkurent Unitedu za titulu je bio moćni Blackburn predvođen Alanom Shearerom i Chrisom Suttonom.

Stadion Crystal Palacea bio je skoro pa pun, nešto više od 18 tisuća ljudi, ali i dosta onih koji navijaju za United. Prvo poluvrijeme proteklo je bez većih šansi, a Cole skoro da nije ni pipnuo loptu. Međutim, jedna manja skupina navijača Palacea skoro cijelo poluvrijeme uporno je vrijeđala Erica Cantonu. Sir Alex Ferguson je to primijetio i na poluvremenu upozorio Francuza da na to ne obraća pažnju, te da se koncentrira na pobjedu i prestizanje vodećeg Blackburna.

Na samom početku prvog poluvremena vrijeđanje je nastavljaneo, a zatim se dogodio trenutak koji je obilježio povijesti Premiershipa i svim ljubiteljima nogometa koji su ga tada pratili ostao je utisnut u sjećanju. Eric Cantona je nakon grubog strata isključen, a tribine su proključale. Oni najuporniji su iskoristili priliku da dodatno izvrijeđaju Cantonu dok je Francuz išao prema svlačionici. U tom trenutku je Cantona preskočio bilborde i kung-fu udarcem nokautirao navijača. Sve se zbilo nevjerojatno brzo, tako da većina nogometaša obje ekipe nije zapravo znalo što se dešava. Paul Ince je pomislio da je u stvari Cantona napadnut i krenuo da se obračuna sa navijačima. Peter Schmeichel je bio jedan od onih koji je sve dobro vidio i prišao Cantoni te ga odveo prema tunelu.

[su_premierleague]

Tadašnji nogometaš Uniteda, Gary Pallister prisjetio se tog događaja.

”Mislim da sam bio jedan od rijetkih igrača koji nije potrčao u gužvu. Nije da nisam htio, jednostavno nisam mogao. Bio sam u šoku i samo sam stajao skamenjen na centru. Kad smo ušli u svlačionicu vladao je pravi muk. Nitko nije rekao ni riječ. Eric je sjedio u kutu i samo je tupo gledao. Mislim da je on jedini shvaćao što se dogodilo i što je napravio, znajući da će ga taj trenutak pratiti cijeli život”.

”Sjedili smo u svlačionici pognutih glava, nitko nije riječ progovorio, a onda je Ferguson ušao bijesan kao ris. Zalupio je vratima, skinuo jaknu i zasukao rukave. Para mu je izlazila iz ušiju, a na ustima pjena”, počeo je svoju priču tadašnji veznjak Uniteda.

”Šalice s čajem, sendviči… Sve je letjelo svlačionicom. Svi smo bili prekriveni sendvičima od jaja, pogledamo jedan drugoga i mislimo si: ‘Jebote, Cantona je sad gotov’.

Ferguson je tad krenuo: ‘Jebeni Pallistere, ne znaš igrati glavom, ne znaš uklizavati… Incey, gdje si ti jebote bio?! Sharpey, pa moja baka trči brže od tebe! Svi ste vi jebena sramota! Sutra ću vas uništiti na treningu. I da, Cantona, sine, ne možeš ići okolo i raditi takve stvari’.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!