NaslovnicaVijestiPOPUT BUFFONA: Zvijezda Bayerna odlazi u penziju

POPUT BUFFONA: Zvijezda Bayerna odlazi u penziju

Prije par mjeseci oprostilo se mnogo velikana od nogometa kao što su: Francesco Totti, Philip Lahm, Xabi Alanso, Pirlo…, a sada se oprašta još jedna legenda baš poput Buffona.

POPUT BUFFONA

Naime, njegova želja je bila da se oprosti od reprezentacije na Svjetskom prvnestvu, a s obzirom da se Italija nije uspjela plasirati taj san se Buffonu neće ostvariti.

Na kraju sezone mnogi očekuje da će Gianuligi Buffon ‘okačiti kopačke o klin’, a isto to bi mogao uraditi i Arjen Robben, zajedno sa Buffonom.

Poput Buffona, Holanđanin Robben je imao želju da se oprosti od nogometa na Svjetskom prvenstvu, ali ipak završio je karijeru u reprezentaciji jer nisu bili uspješni u kvalifikacijama za SP.

Sa Njemačkim prvakom Bayernom Robben ima ugovor da kraja sezone, nakon čega će se najvjerovatnije oprostiti od nogometa, prenosi službena stranica Bundeslige.

[su_live_koeficijenti]

“Otvorena je budućnost. Možda se penzionišem, a možda dođe neka nova ponuda, a možda ću igrati za Bayern u naredne tri godine. Razumijem sve što mi je Bayern pružio, te ću to uvijek cijeniti”, rekao je Robben, te dodao:

“Trenutno sam fokusiran na našu narednu utakmicu, jer ne želim toliko daleko da gledam u budučnost. Želim se zabavljati koliko god je to duže moguće, te igrati nogomet na najvećem nivou. Do kada će to trajati? Hmm… to ne znam, zaista.”

Prije par dana Arjen Robben je izjavio kako bi volio da Jupp Heynckes ostane trener Bayerna.

“Bilo mi bi zadovoljstvo kada bi Jupp Heynckes ostao na trenerskoj poziciji, ali opet sve je moguće možda i ostane”, rekao je Arjen Robben, te nastavio:

“Situacija u klubu je odlična. Ako iko poznaje ovaj klub onda je to Jupp. Također zna šta je nogometu potrebno u današnje vrijeme. Fantastičan je, sve je odlično – jednostavno.”

Bayern Minhen se trenutno nalazi prvi na tabeli u 12 utakmica oni imaju 29 bodova, a iza njih je Schalke sa 23 boda.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!