NaslovnicaVijestiPremier liga uvela novu nagradu: Već poznat i dobitnik za ovu sezonu?

Premier liga uvela novu nagradu: Već poznat i dobitnik za ovu sezonu?

Vezni igrač Manchester Cityja Kevin De Bruyne po svemu sudeći će biti prvi dobitnik nove nagrade koju je vodstvo Premier lige odlučilo dodjeljivati, počevši od ove sezone.

Premier liga uvela novu nagradu

U pitanju je nagrada za najboljeg playmakera lige, odnosno igrača sa najviše asistencija, a belgijski reprezentativac je trenutno vodeći.

On je također i jedan od nominovanih za igrača godine u jednoj od najboljih liga na svijetu, ali tu nagradu će po svemu sudeći osvojiti fenomenalni Mohamed Salah, koji je postigao čak 30 golova ove sezone.

De Bruyne je prvi na listi asistenata sa 15 asistencija, a iza njega se nalaze njegovi suigrači sa Etihada Leroy Sane, koji ima 12 asistencija, te David Silva sa 11 asistencija, dok je na četvrtom mjestu sa 10 asistencija veznjak Tottenham Hotspura Dele Alli.

Ovu novost su mnogi ljubitelji nogometa dočekali sa oduševljenjem, s obzirom da do sada najbolji playmakeri nisu dobijali nikakva priznanja za svoje uspjehe. Koliko težak posao rade i koliko ih se podcjenjivalo (do sada), govori i izjava Thierryja Henryja, koji drži rekord sa 20 asistencija u jednoj sezoni Premier lige.

[su_bonus]

On je povodom ove novosti: “Postizanje golova je jedan od najboljih osjećaja koje igrač može doživjeti na terenu. Naravno, to ne bi bilo moguće bez playmakera koji kreiraju te prilike. Nevjerovatno je da ih Cadbury (sponzor) i Premier liga nagrađuju na ovaj način.”

“Osobno, više sam uživao dijelivši asistencije nego postizavši golove. Biti u stanju pružiti takve trenutke za svoje suigrače donosi veliku sreću i uvjeren sam kako će ova nagrada potaknuti mnoge da kreiraju još više prilika i sjajnih golova.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!