NaslovnicaVijestiRoss Barkley objasnio zašto nije potpisao za Chelsea već prošlog ljeta

Ross Barkley objasnio zašto nije potpisao za Chelsea već prošlog ljeta

Bivši veznjak Evertona Ross Barkley iznenadio je mnoge odlukom o ne dolasku na Stamford Bridge prošlog ljeta, nakon što je njegov bivši klub pristao na ponudu Chelseaja u iznosu od 35 miliona funti.

Barkley komentarisao prelazak u Chelsea

Produkt omladinske škole Evertona se odlučio na ostanak na Goodison Parku sve do ovog zimskog prelaznog roka, kada je konačno otišao u klub iz zapadnog Londona za samo 15 miliona funti, te su tako ‘Karamele’ izgubile mogućnost da dobiju dodatnih 15 miliona, koliko je već bilo dogovoreno zadnjeg dana ljetneg prelaznog roka.

U današnjem intervju za Sky Sports, 24-godišnji engleski reprezentativac je objasnio zašto je odlučio odgoditi odlazak u Chelsea.

“Imao sam veliku povredu, koja je bila stvarno loša. Pred početak sezone sam imao dvije operacije. U početku nisam uopće mogao ni hodati, nosio sam gips šest tjedana i nisam se smio oslanjati na noge, tako da sam smatrao kako nije pravo vrijeme za transfer. Želio sam dobro provjeriti sve opcije i razmisliti što želim u nastavku karijere. Nikad prije nisam imao povredu mišića, bilo je jako loše.”

Unatoč tome što se u početku dvoumio oko dolaska u Chelsea, s obzirom da je interes za njega pokazivao i Tottenham Hotspur, Ross Barkley se ipak na kraju odlučio na taj transfer.

[su_premierleague]

“Par dana nakon što sam imao operaciju u Londonu, pojavile su se špekulacije o mojoj budućnosti. Odlučio sam da je najbolje da se fokusiram na oporavak, koji se odužio. Nakon oporavka sam donio odluku u koji klub da dođem.

On je u dresu Evertona odigrao ukupno 179 utakmica, postigao 27 golova i podijelio 28 asistencija u osam godina provedenih u klubu. Također je tokom tog perioda skupio i 22 nastupa za reprezentaciju Engleske, u čijem dresu je postigao dva gola.

Chelsea je danas upisao visoku pobjedu na gostovanju kod Brightona. Rezultat je glasio 0-4, a golove za ‘Plavce’ su postigli Eden Hazard, Willian, te Victor Moses, dok je Ross Barkley utakmicu presjedio na klupi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!