NaslovnicaVijestiSimulirali smo sezonu na FM 18: evo kakav je učinak Džeko imao...

Simulirali smo sezonu na FM 18: evo kakav je učinak Džeko imao u Chelseaju!

Prema pisanju engleskih i talijanskih medija, povratak Edina Džeke u Premier ligu je sve izgledniji.

Edin Džeko u Chelseaju

Naime, za njega interes već duže vrijeme pokazuje Chelsea, čiji trener Antonio Conte želi pojačati tim pred nastavak sezone. Pored bosanskohercegovačkog reprezentativca, talijanski stručnjak je zainteresovan i za dovođenje njegovog suigrača u ‘rimskoj vučici’ Emersona Palmierija.

[su_bbworld]

Calciomercato je danas objavio informaciju kako su ‘Plavci’ već sve dogovorili oko transfera 23-godišnjeg Talijana, dok Edin Džeko još uvijek čeka konačnu odluku Rome. Chelsea je navodno za 31-godišnjeg napadača ponudio 30 miliona eura, dok Roma traži 40 miliona eura.

S obzirom da bi se ovaj transfer kroz nekoliko dana mogao ostvariti, odlučili smo simulirati njegov učinak u dresu londonskog tima na popularnoj igri Football Manager 2018.

Kao što možete vidjeti na fotografijama ispod, Džeko je za Chelsea ukupno odigrao deset utakmica u drugom dijelu sezone, te je postigao četiri gola. On nije mogao nastupiti u Ligi prvaka, s obzirom da je već ranije ove sezone u tom takmičenju nastupao za Romu.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Ipak, iako je skupio samo devet nastupa u Premier ligi, tri puta je biran u timu kola u tom takmičenju, u kojem je već ranije u karijeri nastupao u dresu Manchester Cityja.

[su_no1forfootball]

Emerson Palmieri je, s druge strane, skupio sličan broj nastupa. Naime, on je odigrao samo utakmicu više u Premier ligi, te je postigao jedan gol i podijelio jednu asistenciju.

Chelsea je sezonu završio na drugom mjestu sa 81 osvojenim bodom, tri manje od prvaka Manchester Uniteda. Trenutno vodeći tim u Premier ligi u stvarnosti, Manchester City, završio je na razočaravajućem četvrtom mjestu, dok je treće mjesto osvojio Arsenal.

Najbolji strijelac lige je bio napadač Burnleya Chris Wood sa 19 golova, zatim Sergio Aguero sa 18 golova, Troy Deeney sa 17 golova, te Alvaro Morata sa 16 golova. Igračem sezone proglašen je Eden Hazard, koji je ujedno bio i najbolji asistent lige sa 14 asistencija, dok su se u timu sezone našli Ederson, Alderweireld, Mertesacker, Azpilicueta, Cresswell, De Bruyne, Mata, Sanchez, Mkhitaryan, Lukaku i Chris Wood.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!