NaslovnicaVijestiTimo Werner obradovao navijače Liverpoola izjavom o Nabyju Keiti

Timo Werner obradovao navijače Liverpoola izjavom o Nabyju Keiti

Jedan od najzanimljivijih već dogovorenih transfera u predstojećem ljetnom prelaznom roku svakako je onaj veznjaka RB Leipziga Nabyja Keite, koji će za cifru od čak 65 miliona eura preći u redove Liverpoola.

Werner pohvalio Keitu

Tim Jurgena Kloppa u posljednje vrijeme igra u nevjerovatnoj formi, posebno otkako je na Anfield stiglo pojačanje u obrani, Virgil Van Dijk, a mnogi smatraju kako će ‘Redsi’ sljedeće sezone biti jedan od favorita za osvajanje Premier lige, posebno zbog činjenice da u klub stiže i sjajni Keita.

Reprezentativac Gvineje je impresionirao prošle sezone u Bundesligi, gdje je bio jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, a u istom ritmu je nastavio i u drugom dijelu ove sezone. Koliki kvalitet posjeduje dovoljno govori i izjava njegovog suigrača Tima Wernera, koji ga je uporedio sa legendarnim kapitenom Barcelone Andresom Iniestom, što je oduševilo navijače Liverpoola, koji nestrpljivo čekaju dolazak 23-godišnjaka.

Werner je u intervjuu za FourFourTwo rekao: “Naby Keita će biti igrač svjetske klase jer posjeduje sve. Mislim da pomalo podsjeća na Andrea Iniestu, isti je tip igrača, jer može driblati, šutirati i postizati golove. Ima mnogo kvaliteta koje je imao Iniesta u mladosti, i može samo napredovati.”

Po mišljenju mnogih ljubitelja nogometa, ovo poređenje je ogromno pretjerivanje, ali s obzirom da je od strane suigrača koji je uz njega na terenu svaki dan, svakako ga treba uvažiti. Keita je ove sezone odigrao 33 utakmice u svim takmičenjima, od čega 22 u Bundesligi, te je postigao ukupno osam golova, te podijelio šest asistencija.

[su_no1forfootball]

Jedan od Keitinih budućih suigrača na Anfieldu Sadio Mane ranije ove sezone priznao je kako je uzbuđen zbog njegovog dolaska, te dodao kako su njih dvojica u sjajnim odnosima.

“On mi je prijatelj, čak i više od toga, poput brata mi je. U kontaktu smo non-stop, raspituje se o klubu i uvijek mu kažem kako je sve nevjerovatno. Već je upoznat kakva je situacija u klubu i sretni smo što nam dolazi, on je nevjerovatan igrač.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!