NaslovnicaVijestiUEFA napravila presedan i dodatno kaznila Realovu zvijezdu

UEFA napravila presedan i dodatno kaznila Realovu zvijezdu

UEFA-in presedan

Krovna europska nogometna organizacija UEFA napravila je presedan u vezi kažnjavanja igrača za dobiveni žuti karton i to baš na zvijezdi Real Madrida – Daniju Carvajalu. Naime, Dani Carvajal u utakmici protiv APOEL-a dobio je žuti karton i na taj način se očistio kartona za knock-out fazu Lige prvaka, no UEFA je procijenila kako je desni bočni ‘kraljevskog kluba’ namjerno dobio taj žuti karton te ga je odlučila kazniti s dvije utakmice suspenzije umjesto s jednom utakmicom kako je uobičajeno za suspenziju skupljenih žutih kartona.

Dani Carvajal trebao je propustiti samo utakmicu protiv Borussije Dortmund gdje je Zidane svakako odlučio odmoriti većinu prvotimaca, ali za kaznu će Carvajal propustiti i prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a s obzirom da je Real završio kao drugoplasirani u skupini to može biti protivnik poput Manchester Cityja ili PSG-a što je bi bilo vrlo nezgodno da umjesto Carvajala na Neymara recimo ide Hakimi ili Nacho.

[su_cashout]

Presedan za UEFA-u

Odluka o kažnjavanju anti-fairplay nogomet ili u ovom slučaju – namjernog žutog kartona presedan je za UEFA-u i za kažnjavanje unutar okvira Lige prvaka, no nije presedan za nogomet jer je svjetska krovna organizacija FIFA već učinila isto kada je kaznila Grčkog reprezentativca Manolasa koji nije mogao igrati u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo kada su Grci izgubili od Hrvatske u Zagrebu rezultatom 4-1.

Dobra vijest za klub iz Madrida koji na proljeće kreće u novi pohod za obranu titule Lige prvaka, ovaj put treće u nizu, je ta da je Dani Carvajal jedini igrač na kojeg Zinedine Zidane ne može računati zbog suspenzije, no loša vijest je svakako ta da ‘kraljevi’ u grupnoj fazi završili na drugom mjestu te da u osmini finala mogu ići na Manchester City, Manchester United, Romu, PSG, Liverpool i Besiktas.

U Realu sigurno neće biti zadovoljni ovom odlukom UEFA-e te se očekuje žalba ‘kraljeva’ na ovu odluku jer je riječ o ‘subjektivnoj’ procjeni UEFA-e koja je odlučila kako oni smatraju da je to bilo namjerno.

[su_oglas]


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!