Jump to content
Bet365 Otvori racun

Posljednja Sansa 2023-2024.jpg

Dobardan1978

Članovi
  • Posts

    115
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Reputation Activity

  1. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from IzudinB in Nova/Stara strategija - Opasna progresija   
    Prvi krug okoncan, pao sam na utakmici Mjondalen-Frederikstad, bilo je 0-1, u minusu sam 100 unita, nebitno. Zanemario sam lose vremenske uslove u Skandinaviji i to me kostalo. No iz svake greske se nauci nesto novo. Idemo dalje ali ne danas, oreskacem dok ne naidje meni zanimljiva ponuda.
  2. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from noja57 in Nova/Stara strategija - Opasna progresija   
    1. krug. Ulog 100. Kvota 1.52
    Turska, Manisaspor - Altinyurdu  over 1 5
    Ceska, Sigma B - Pribram.       over 1.5
     
    Imam neki osjecaj da cu odmah na ovome pasti, los je mozda izbor ali ponavljam, zadnjih dana su samo padovi i to na tipovima u koje sam bio 100% siguran, tako da me ovaj eventualni pad nece puno brinuti, navikao.sam na neuspijehe..
  3. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from IzudinB in Nova/Stara strategija - Opasna progresija   
    1. krug. Ulog 100. Kvota 1.52
    Turska, Manisaspor - Altinyurdu  over 1 5
    Ceska, Sigma B - Pribram.       over 1.5
     
    Imam neki osjecaj da cu odmah na ovome pasti, los je mozda izbor ali ponavljam, zadnjih dana su samo padovi i to na tipovima u koje sam bio 100% siguran, tako da me ovaj eventualni pad nece puno brinuti, navikao.sam na neuspijehe..
  4. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from IzudinB in Nova/Stara strategija - Opasna progresija   
    Ne sjecam se kada sam zadnji put imao ovako los tjedan za kladjenje. Frustracije su nastale uveliko, prilicno sam izgubljen u svamu i dosao sam u dilemu ili da prestanem skroz na neki puno duzi period ili da se skroz restartujem i krenem iz pocetka. Odabrao sam ovo drugo jer ako sam jeo govna cijelu sezonu, onda sam odlucio da tu losu sezonu i zavrsim tako. Buduci da sam unistio i banku, nisam bas u mogucnosti da biram sta i kako da igram. Stoga se vracam staroj strategiji koja iako je veoma rizicna, predstavlja mi trenutno jedino pravo rijesenje. Ako nista, ogranicit cu novac koji cu riskirati i vjerovatno izgubiti na kraju ali nikad se ne zna. Sa ovom strategijom sam u proslosti imao mozda i svoje najvece dobitke i profite u dugoj kladionicarskoj povijesti. Stiga nema ni drugih boljih alternativa niti razloga da ne pokusam ponovo sa ovom strategijom. Nadam se da admini na ovom ionako mrtvom forumu nemaju nista protiv da ova moja tema i ostane aktivna a ja cu nastojati unositi podatke o svemu sto igram, mozda uz poneki komentar i slicno. 
    Takodjer dobro dosli su svi vasi i komentari i kritike na samu strategiju ali i svi dnevni i aktuelni prijedlozi za kladjenje koji ce se uklapati u ovu strategiju.
     
    STRATEGIJA PROGRESIJA: Igra je veoma jednostavna. U preko 95.00% slucajeva je kladjenje na nogomet. Kladim se na 2 susreta koji pocinju isti dan i u slicnom periodu. Samo dvije vrste oklada se biraju, ili ekipa daje gol.ili 2+ na cijeli susret (dakle over 1.50). Takodje neke od online kladionica daju mogucnost za istovremeno kladjenje na obe te opcije istovremeno  za jedan susret pa eto i to moze proci. Uslov je jos da je kvota minimalno 1.20 po jednoj utakmici. Dakle taj double bi u prosjeku bio sa kvotama od nekih  1 40 do 2.00 u bas rijetkim slucajevima. Uglavnom igram na zicere a tu su kvote na takve oklade naravno male ali prolaze. Ne igram bas velike  zicere gdje kladionice daju mizernih 1.30-1.50 na over 2.5.
    Niz krecem sa oroizvoljnim ulogom, prave cifre nevu unositi ali radi lakse evidencije svaki niz krecem sa 100 unita (moze biti eura, dolara, kuna, maraka, japanskih jena, nebitno).
    Kada padnem, krecem ponovo sa istim ulogom. Da li cu ikada doci do iznosa kada cu reci STIP  i napraviti isplatu, to ne znam, ostaje nam da vidimo...
     
    Nesto kasnije unosim svoj prvi listic..
     
     
  5. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from baki30 in NOVI ZAKON 1.1.2017.   
    Pazite se velikih cifri i transakcija !!!
    Ovo je moje upozorenje i nadim da ce mnogima "spasiti glavu"  :-)
     
    Naime, nece porezna kontrolisati svaku transakciju, nemaju oni kapacitet za to. nego se to filtrira, dakle obicno na odredjenu sumu novca po transakciji ili broj transakcija. Ja zivim vani gdje je to mnogo rigorozno, i ovo pravilo da porezna ima uvida u jedan dio privatnosti je sasvim normalno. no na vrijeme sam naisao na zlata vrijedan savjet, prcitao sam i saznao granicu po transakciji koje upadaju u oci poreznoj. Lupam sad, 5000 kn. Dakle oni ce provjeravati prije svega te velike transakcije a nakon toga ocestalost. Sto to znaci? Recimo odbijes na skrill 20.000 kn, izbjegni da ih u komadu prebacis na tekuci racun nego to pobijedl na manje sume, po recimo 2000-3000 kn. pored toga izbjedavaj da takva transakcije radis svaki dan, neka prodje nekoliko dana izmedju transakcija. Tako ce te ostati neprijmjetni za poreznu. U suprotnom, ocekujte poziv porezna jer vas obrt novca online za njih ce biti jako interesantan i jedva ce cekati da vam prvo naplate kaznu pa da vam sve oporezuju..
  6. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from Arnel in Teorije zavjera online kladionica   
    Nemam sada podatke, ali radi se izmedju ostalog o nekim prijateljskim utakmicama (klubove sam googlao i trazio u par pretrazivaca i zanimljivo nikakvih rezultata), zatim o nekim indijskim ligama U18, takodje ni o ligi nista ni o timovima, zatim opet o nekim indijskim nizim ligama...Nema nista...Koliko god ja pritiskao kladionicu (ne samo bet365 nego sam ovo pitanje pokrenuo na 2-3 kladionice gdje sam primjetio spomenute utakmice) oni daju skoro isti odgovor, prvo svu odgovornost skidaju sa sebe, ogradjuju se..naposlijetku nakon sto sam zbio zbilja uporan, uputili su me da odgovor trazim u drugim institucijama, recimo u indijskom nogometnom savezu..Zamislite, i to sam uradio, pisao brojne mailove tom savezu i naravno odgovor nikada nisam nikakav dobio.Vjerovatno su ljudi moje mailove shvatili kao zajebanciju...Dakle velika je vjerovatnoca da te utakmice nikada nisu igrane..Ali kako ih dobiti na dusu, kako dokazati? To je kao sto i sami rekoste, borba protiv vjetrenjaca...Najbolje je klonuti se spomenutih utakmica ali i samih spomenutih kladionica jer su skloni prevarama...No da svaka kladionica nije postena, govori ovo, ispitajte sta ce se desiti kada se registrujete na kladonicu kao novi korisink, odigrace recimo 10 olada sa jaim koef i jacim ulogom i pogodite recimo 7-8 od tih prvih vasih 10 oklada? Scenario je mislim svima poznat, slijedi limitiranje na 1-2 eura po utakmici i mail sa glupim opravdanjima..No to je vec druga tema...
  7. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from meruve in Sve o sistemima kladjenja   
    Sistem 3/6 ali i o ostalim sistemima
     
     
    Evo dat cu sebi za pravo da napisem nesto o sistemima i svoje iskustvo jer sam jako jako dugo radio na sisteima za kladjenje a i volim igrati sisteme, a pored toga obecao sam i sam sebi i jednom kolegi profesionalcu da cu ovih dana probati jedan sistem kojeg sam u svojoj dugoj karijeri ni sam ne znam zasto, zaobilazio, a to je sistem 3/6. Naime od kolege koji je profesionalac i koji ima jako dugo kladionicarsko iskusvo dobio sam savjet da je najbolji sisitem za igru 3/6 a ja sam bas malo radio upravo na tom sistemu a na mnogim drugima mogao bih doktorirati. No prije svega reci cu nesto o svom iskustvu sa sistemima. Volim igrati sisteme iz dva osnovna razloga, prvi je taj sto su moja dva skoro najveca dobitka od kladjenja dosla upravo od sistema a narocito mi je drag prvi dobitak kada sam jos ako student bio u kronicnoj besparici i kada sam u desperatnoj situaciji posljednje novce bacio na sistem, zapravo sam od posljednjih 50 eura koje sam imao i koji su mi trebali biti izvor prihoda za naredne tjedne, 25 uplatio na sistem 4/6 uz 4 fiksna a ostalih 25 eura sam pretvorio u gajbu pive i mezu. Tog zimskog dana kojeg cu pamtiti cijeli zivot, pogodio sam sve parove na tiketu ali mi je jedan od fikseva bila nevjerovatna utakmica Intera i Sampdorie gdje je Inter naravno bio fiks jer su bili u dugom nizu bez pobjede. Sve se u sistemu poklapalo i ukazivao se ogroman dubitak ali je Inter gubio 0-1 pa onda u 60tim minutama i 0-2. I tako je bilo sve do 85. min kada Inter daje gol za 1-2, u 89. min za 2-2 te u 93. min golom Recobe odnosi pobjedu 3-2 a meni donisi jedan od najvecih dobitaka u kladionicarskoj istoriji. Drugi veliki dobiotak od sistema sam dobio igrajuci 3 fiksna para i 6 setalica gde sam stavio 6 utakmica prelaze 2/1 i tada sam pogodio 3 prelaza i fikseva a mamlo je nedostajalo da udje i 4. prijelaz sa cime bi dosao u veliko iskusenje da li ce mi kladionice ikada isplatiti taj dobitak, no to ostaje tajna ali i bez toga sam dobio ogroman novac.
    Drugi razlog zasto volim sisteme je taj sto sisteme igram rastereceno i bez problema igram ali zanimljivo i pogadjam velike kvote. Naidje tako period kada bez problema pogadjam kvote 3.00, ili 5.00 i zaista nekada mi je lakse pogoditi nerijereno u nogometu gdje je kvota 3.50 ili 4.00 nego li neki zicer gdje je mizerna kvota 1.40 ili 1.5. Eh sad se radja pitanje zasto onda ne igram singl oklade ako je tako, a odgovor je nelogican jer ne volim igru na singl, no ne bih ulazio u tu temu.
     
    Eh bas sam se raspitao ali imam vremena i evo uz kafu cu iznijeti svoje iskustvo ali i imsljenje o sistemima a nadam se da ce nekome ove informacije nekada biti korisne. Kao sto sam vec nekoliko puta rekoa, sisteme sam igrao dugi niz godina i o razlicitim sistemima imam razlicita misljenja.
    Ja sam najvise igrao sisteme 2 od 3, dakle 2/3 , dalje 2/4, 2/5 i 2/6. Tu sam naparavio najvece gubitke i jedina svijetla tacka je taj ogroman dobitak kojeg sam dobio igrajuci te prijelaze. Zasto? Jednostavno sto navedeni sistemi iziskuju velik ulog i naprosto rijetko mogu biti isplatiti ukoliko se ne igra barem jedan fiksni par (ili banker kako se zove strucnije). Alternativa je igranje kvota sa kvotama 3.00 ili vise gdje fiksni ne bi bio ni potreban ali opet to vodi ka gubitku dugorocno jer rijetki su dani kada ce vam se posreciti da pogodite 2 ili 3 a o 4 para sa takvom kvotom da i ne pricam. To je moje iskustvo o tim sistemima gdje se ganja 2 od nekoliko parova u sistemu. Pored toga i uplate su relativno visoke na tu vrstu igre ali opet je ova igra za sisteme puno bolja nego li cu navesti dalje u tekstu.
     
    Druga grupa sistema koji sam igrao je ona gdje se igraju sistemi sa vecim brojem parova, recimo 5/6, 5/7, 6/7, 6/8, 7/8, 7/9, 7/10,8/9, 8/10 i slicno. Ove sisteme ne bih nikome preporucio jer ukoliko ste toliko uspjesni da mozete skinuti 6/7 parova ili slicno, onda vam obavezno preporucujem igru na sinloge ili da nadjete neku drugu strategiju i zako zadrzite takav performans vi ce te sigurno od kladjenja zaradjivati dobre novce. Ovakvim sistemima bas i ne i mozda vam se nekada posreci da dodjete do nekog velikog dobitka kao sto se i meni dva puta posrecilo, ali dugorocno to je propast.
     
    Vracam se konacno na dva sistema koja bih preporucio iz vise razloga. To su sistemi 3/6 i 4/6. Na ovom prvom kao sto rekoh, nisam bas mnogo radio i on mi je preporucen a to cu nardnih dana i ispostovati. Na ovom drugom 4/6 sam radio dugo. Prednosti ova dva sistema su da vam ne trebaju visoki ulozi, dalje da vam fiksni parovi nisu neohodni, velika je mogucnost da vratite svoj novac i dodjete do dobitka a naravno uvijek stoji i to da mozete doci do velikog dobitka ukoliko vam se posreci da pogodite sve parove na ovim sisteimima. Meni se to jednom desilo kao sto sam vec napisao. Inaceigrajuci 4/6 najcesce mi se desavalo da pogodim bas 4 para od tih 6, ni sam ne znam zasto. Drugo, ova igra uprkos toga mi nije donijela zaradu jer sam kombinovao i igru sa fiksnim, pa se desavalo da pogodim 4 od 6 ali da recimo fulam jedan fiksni sa kvotom 1.40 i sve padne u vodu. No sistem 4/6 sto se tice postotka pogodjna 4 od 6 parova je dosta zahtijevan. Ja nisam stavljao kvote ispod 1.75, iz nekog licnog oprijedjeljenja, ali naravno ovo je individualno pa neko kada nadje dobra dva para sa kvotama 4.00 ili 5.00 zasto onda ne staviti uz to i dva para sa kvotama 1.50-1.60. Ja sam imao princim da ne stavljam ispod 1.75 ali sve je zavisilo od parova na koja sam nailazio. 
    Sljedece sto bi bilo je koliko cesto igrati? I to je individualno jer neko se moze ograniciti da odigra samo jedan sistem tjedno, neko da odigra sistem kada naidje na dovoljan broj dobro razradjenih parova sto je svakako najvise ispravno. Ja sam i tu grijesio jer sam igrao sistem skoro svaki dan a nerijetko kada su vikendi i kada su jake nogometne ponude sam igrao 2-3 sistema sto je svakako velika greska, no ne tolika kolika i stavljanje fiksnih parova na sistem, no tu je kriva i pohlepa jer u zelji da se zaradi sto vise cesto se ostaje i bez bilo kakvog dobitka. To svakako ne bih preporucio, nego igranje jacih kvota ali bez fiksnih.
     
    Eto toliko o sistemima od mene...Jos da kazem da narednih dana testiram ovaj sistem 3/6 kojeg sam dobio na preporuku. Tvrdnja je da je sistem jako isplativ i preporuka je da se igraju takvi parovi gdje ce 3 pogodjena para vratiti vas ulog, dakle tu se ganjaju kvote recimo 2.50-3.00 u prosjeku. Sa 3 pogodjena para vi imate vracen vas ulog a sa 4 pogodjena para vi imate vec vas ulog x 4 sto je veliki uspjeh a to vjerujte nije tesko jer kao sto sam gore vec naveo, u sistemu 4/6 najcesce sam pogadjao upravo 4 para, ali su me kostali fiksevi.
    Ako ima zainteresovanih, mozemo otvoriti poseban topik i kolektivno zapoceti igru 3/6 kreirajuci svaki dan taj sistem na preijedloga i mene samog ali i vas, i stavljamo parove u sistem gdje se usaglasimo i da krenemo zajedno. Ja licno sa ovim sistemom krecem vec narednih dna cim bude bogatija nogometna ponuda.
  8. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from baki30 in Ideja   
    e upravo, dio ovoga je tocno, to sto se odnosi da svi volimo narodne tikete..Takav sam i ja..Pored toga volim jos i live kladjenje, obozavam..I kada se to dvoje sabere, to je jako losa kombinacija, jer oboje (i narodni listici a i kladjenje uzivo) nisu dobri u poredjenju sa brojnim drugim strategijama..
     
    Vidi ovako, svi smo manje vise razliciti, pa tako volim i razlicite sportove, razlicite lige, klubove, igrace pa tako imamo i razlicite sisteme igranja odnosno razlicite strategije. To je normalno, ali je bitno da svako za sebe nadje ono sto mu odgovara i da se toga drzi. Ja sam nasao 2-3 strategije koje paralelno koristim na razlicitim online kladionicama i sa njima udaram kladionice. Tu sam skoro pa konstantno u plusu i profit se tako igrajuci samo uvecava. No moj glavni problem sto sam vise puta i naglasio je urpavo taj sto volim te narodne tikete, zive tikete te kladjenje uzivo i ovo mi odnosi vecinu mog krvavo i strpljivo stecenog profita. Zalosno je ali je tako. Znam cijeli tjedan traziti svoje idealne parove za viken i na tim izabranim parovima uzeti dobar profit, a sva mi profit recimo ode na 2-3 uzastopno vezane gubitne oklane na kladjenju uzivo.
    Nesto drugo sto je jako lose a vazi prvo za mene ali i za vecinu kladionicara pa tako i za forumase ovdje je to sto se vikendom "lijepimo kao muha na go***" na 10 utakmica a barem u ovom dijelu sezone vikendom na programu zna biti i preko 500 utakmica dnevno. Ko mi ne vjeruje neka otvori temu dnevni listici subotom i nedeljom i neka cita. Uglavnom se pite o top utakmicama i svi to komentarisu i imaju svoje misljenje. To je pored gore nabrojane dvije lose stvari i treca.
     
    Ukrako, moj prijedlog za sve je sljedece, nebitno koju strategiju, koji sport, lige i slicno volite, pratite, zelite igrati i slicno, usavrsite se u tome, pratite to i to igrajte sa svojom strategijom. Drzite se toga i male su sanse da ne budete uspjesni jer ako se koncentrisete samo na jedan mali dio onoga sto nudi kladjenje, onda mozete pobijediti kladionicu. Ukoliko vas kladionica rasturi i ucini to da lutate u sirinu, onda vam je velika sansa da necete uspjeti.
     
    Ova strategija koju je prezentovao kolega Hugh je doista iz vise razloga najzahvalnija strategija za kladjenje i bas svima bih je preporucio
  9. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from Goksim in Ideja   
    Evo da kazem samo jos i ovo, mozda sam nekome dosadan ali ovo sto pisem je realnost i svakako moze nekome pomoci.
    Da se nadovezem na ono sto sam pisao o ovoj strategiji i da ponovo podvucem da je ovo jako efikasno kladjenje i da kazem sta mi se desilo u zadnjih 10 dana a na to sam jasno upozorio gore u tekstu.
     
    Poceo sam novi niz sa ovom strategijom i vodim naravno statistiku o svakom tiketu, ulogu, ligama, susretima jer to sve pomaze kada se covjek vrati unazad i vidi sta mu ide, u cemu grijesi, koji sportovi i lige mu leze a sta definitivno treba odbaciti. Uplatim prvih 6 tiketa i sve i jedan zaredom GUBITNI !!! Meni izgledalo nemoguce, no to se desilo..6 komada u nizu i naravno to covjeka baca u ovaj. No kako imam iskustva i kako vjerujem i sebe i siguran sam da mogu premasiti tu granicu od 50%, samo sam nastavio i naravno isplatilo se, od narednih 11 tiketa pogodio sam 9, dakle skor mi je trenutni 9 dobijenim i 8 gubitnih sto je po mom misljenju lose,a li vodi ipak ka pravom putu, no znam da se ti crni nizevi dese tu i tamo i da tada je najpametnije iskreno propustiti nekoliko dana bez obzira kakva ponuda bila na programu....
  10. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from Hugh in Ideja   
    Ovo je jako dobra strategija, sve je na svom mjestu i sve jasno i male su sanse da se izgubi novac. Ja sam igrao ovo a i dalje igram sa tim da ja rijedje ubacim neki singl sa kvotom 2.00 ili vise nego obicno iskombinujem 2-3 para i napravim tiket sa kvotom 2.00 ili vise ali opet izbjegavam da mi ta 2-3 para budu neki favoriti nego igram dvoznak ili dva i ekipa daje gol ili over 1.5 ili under 3.5, dakle nesto sigurnije varijente. Jako dobra i zanimljiva strategija. 
    Eh sad, postalja se vjecito pitanje, koliko je realno pogoditi tih 55% oklada? Laici i koji imaju malo iskustva i koji se slabo razumiju ce odmah pomisliti ili reci da oni mogu pogoditi barem 7 od 10 odigranih takvih 10 tiketa sto iznosi nevjerovatnih 70%. Naravno to se moze desiti ali na jedan kraci period, ali da ce to biti dugorocno, ono bas nema sanse jer takvi ljudi su onda ekstremni profesionalci i od kladjenja mogu da zive i odmah bih im savjetovao da sve ostave i da krenu sa takvim kladjenjem.
    Profesionalci su dosta oprezni i kazu da samo profesionalci i rijetki mogu prelaziti tu cifru od 55%, i to je dosta realniji odgovor. Ko ne vjeruje, neka pokusa i neka pise pa ce se brzo uvjeriti koliko su magicne te margine 50-55%.
    Ja osobno i iskreno, mogu dokuciti taj procenat od 55%, dovoljno poznajem sport i lige, izvore odakle orikupljam informacije, dovoljno sam dugo u kladjenju i da ne nabrajam vise, mislim da na dugorocne staze bih imao ucinak veci od 50% zasigurno. No mene u ovome je.. jedna stvar, a to je disciplina, jer recimo kada su velike ponude, ja dosita pogodim u nekoliko dana vecinu tih odigranih tiketa, ali pored toga igram neke gluposti sto mi odnose mukotrpno steceni profit, dakle sva statistika i strategija tu padaju u vodu. No sto se tice ove strategije, svakako je jako uspjesna i licno bih je svima preporucio. Jedini mali nedostatak ili negativna strana je to sto se ovdje mora imati veca banka na raspolaganju. Zbog cega? Vi mozete biti dobri u prognoziranju i igranju, i mozete od 100 oklada pogoditi 55 ili vise, ali se moze lako desiti da od prvih 20 oklada vi fulate recimo 15 a odna napravite niz gdje ce te recimo od narednih 25 oklada pogoditi 20. Ali vi ako nemate veliku banku, nakon tih promasenih 15 od prvih 20 oklada, vi necete biti u situaciji da razmisljate na isti nacin niti ce te smatrati da je ta strategija uopste i profitabilna kada ste fulali 15 od 20 puta...
     
    Pozdrav i sretno !!
  11. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from dejo in Sve o sistemima kladjenja   
    Sistem 3/6 ali i o ostalim sistemima
     
     
    Evo dat cu sebi za pravo da napisem nesto o sistemima i svoje iskustvo jer sam jako jako dugo radio na sisteima za kladjenje a i volim igrati sisteme, a pored toga obecao sam i sam sebi i jednom kolegi profesionalcu da cu ovih dana probati jedan sistem kojeg sam u svojoj dugoj karijeri ni sam ne znam zasto, zaobilazio, a to je sistem 3/6. Naime od kolege koji je profesionalac i koji ima jako dugo kladionicarsko iskusvo dobio sam savjet da je najbolji sisitem za igru 3/6 a ja sam bas malo radio upravo na tom sistemu a na mnogim drugima mogao bih doktorirati. No prije svega reci cu nesto o svom iskustvu sa sistemima. Volim igrati sisteme iz dva osnovna razloga, prvi je taj sto su moja dva skoro najveca dobitka od kladjenja dosla upravo od sistema a narocito mi je drag prvi dobitak kada sam jos ako student bio u kronicnoj besparici i kada sam u desperatnoj situaciji posljednje novce bacio na sistem, zapravo sam od posljednjih 50 eura koje sam imao i koji su mi trebali biti izvor prihoda za naredne tjedne, 25 uplatio na sistem 4/6 uz 4 fiksna a ostalih 25 eura sam pretvorio u gajbu pive i mezu. Tog zimskog dana kojeg cu pamtiti cijeli zivot, pogodio sam sve parove na tiketu ali mi je jedan od fikseva bila nevjerovatna utakmica Intera i Sampdorie gdje je Inter naravno bio fiks jer su bili u dugom nizu bez pobjede. Sve se u sistemu poklapalo i ukazivao se ogroman dubitak ali je Inter gubio 0-1 pa onda u 60tim minutama i 0-2. I tako je bilo sve do 85. min kada Inter daje gol za 1-2, u 89. min za 2-2 te u 93. min golom Recobe odnosi pobjedu 3-2 a meni donisi jedan od najvecih dobitaka u kladionicarskoj istoriji. Drugi veliki dobiotak od sistema sam dobio igrajuci 3 fiksna para i 6 setalica gde sam stavio 6 utakmica prelaze 2/1 i tada sam pogodio 3 prelaza i fikseva a mamlo je nedostajalo da udje i 4. prijelaz sa cime bi dosao u veliko iskusenje da li ce mi kladionice ikada isplatiti taj dobitak, no to ostaje tajna ali i bez toga sam dobio ogroman novac.
    Drugi razlog zasto volim sisteme je taj sto sisteme igram rastereceno i bez problema igram ali zanimljivo i pogadjam velike kvote. Naidje tako period kada bez problema pogadjam kvote 3.00, ili 5.00 i zaista nekada mi je lakse pogoditi nerijereno u nogometu gdje je kvota 3.50 ili 4.00 nego li neki zicer gdje je mizerna kvota 1.40 ili 1.5. Eh sad se radja pitanje zasto onda ne igram singl oklade ako je tako, a odgovor je nelogican jer ne volim igru na singl, no ne bih ulazio u tu temu.
     
    Eh bas sam se raspitao ali imam vremena i evo uz kafu cu iznijeti svoje iskustvo ali i imsljenje o sistemima a nadam se da ce nekome ove informacije nekada biti korisne. Kao sto sam vec nekoliko puta rekoa, sisteme sam igrao dugi niz godina i o razlicitim sistemima imam razlicita misljenja.
    Ja sam najvise igrao sisteme 2 od 3, dakle 2/3 , dalje 2/4, 2/5 i 2/6. Tu sam naparavio najvece gubitke i jedina svijetla tacka je taj ogroman dobitak kojeg sam dobio igrajuci te prijelaze. Zasto? Jednostavno sto navedeni sistemi iziskuju velik ulog i naprosto rijetko mogu biti isplatiti ukoliko se ne igra barem jedan fiksni par (ili banker kako se zove strucnije). Alternativa je igranje kvota sa kvotama 3.00 ili vise gdje fiksni ne bi bio ni potreban ali opet to vodi ka gubitku dugorocno jer rijetki su dani kada ce vam se posreciti da pogodite 2 ili 3 a o 4 para sa takvom kvotom da i ne pricam. To je moje iskustvo o tim sistemima gdje se ganja 2 od nekoliko parova u sistemu. Pored toga i uplate su relativno visoke na tu vrstu igre ali opet je ova igra za sisteme puno bolja nego li cu navesti dalje u tekstu.
     
    Druga grupa sistema koji sam igrao je ona gdje se igraju sistemi sa vecim brojem parova, recimo 5/6, 5/7, 6/7, 6/8, 7/8, 7/9, 7/10,8/9, 8/10 i slicno. Ove sisteme ne bih nikome preporucio jer ukoliko ste toliko uspjesni da mozete skinuti 6/7 parova ili slicno, onda vam obavezno preporucujem igru na sinloge ili da nadjete neku drugu strategiju i zako zadrzite takav performans vi ce te sigurno od kladjenja zaradjivati dobre novce. Ovakvim sistemima bas i ne i mozda vam se nekada posreci da dodjete do nekog velikog dobitka kao sto se i meni dva puta posrecilo, ali dugorocno to je propast.
     
    Vracam se konacno na dva sistema koja bih preporucio iz vise razloga. To su sistemi 3/6 i 4/6. Na ovom prvom kao sto rekoh, nisam bas mnogo radio i on mi je preporucen a to cu nardnih dana i ispostovati. Na ovom drugom 4/6 sam radio dugo. Prednosti ova dva sistema su da vam ne trebaju visoki ulozi, dalje da vam fiksni parovi nisu neohodni, velika je mogucnost da vratite svoj novac i dodjete do dobitka a naravno uvijek stoji i to da mozete doci do velikog dobitka ukoliko vam se posreci da pogodite sve parove na ovim sisteimima. Meni se to jednom desilo kao sto sam vec napisao. Inaceigrajuci 4/6 najcesce mi se desavalo da pogodim bas 4 para od tih 6, ni sam ne znam zasto. Drugo, ova igra uprkos toga mi nije donijela zaradu jer sam kombinovao i igru sa fiksnim, pa se desavalo da pogodim 4 od 6 ali da recimo fulam jedan fiksni sa kvotom 1.40 i sve padne u vodu. No sistem 4/6 sto se tice postotka pogodjna 4 od 6 parova je dosta zahtijevan. Ja nisam stavljao kvote ispod 1.75, iz nekog licnog oprijedjeljenja, ali naravno ovo je individualno pa neko kada nadje dobra dva para sa kvotama 4.00 ili 5.00 zasto onda ne staviti uz to i dva para sa kvotama 1.50-1.60. Ja sam imao princim da ne stavljam ispod 1.75 ali sve je zavisilo od parova na koja sam nailazio. 
    Sljedece sto bi bilo je koliko cesto igrati? I to je individualno jer neko se moze ograniciti da odigra samo jedan sistem tjedno, neko da odigra sistem kada naidje na dovoljan broj dobro razradjenih parova sto je svakako najvise ispravno. Ja sam i tu grijesio jer sam igrao sistem skoro svaki dan a nerijetko kada su vikendi i kada su jake nogometne ponude sam igrao 2-3 sistema sto je svakako velika greska, no ne tolika kolika i stavljanje fiksnih parova na sistem, no tu je kriva i pohlepa jer u zelji da se zaradi sto vise cesto se ostaje i bez bilo kakvog dobitka. To svakako ne bih preporucio, nego igranje jacih kvota ali bez fiksnih.
     
    Eto toliko o sistemima od mene...Jos da kazem da narednih dana testiram ovaj sistem 3/6 kojeg sam dobio na preporuku. Tvrdnja je da je sistem jako isplativ i preporuka je da se igraju takvi parovi gdje ce 3 pogodjena para vratiti vas ulog, dakle tu se ganjaju kvote recimo 2.50-3.00 u prosjeku. Sa 3 pogodjena para vi imate vracen vas ulog a sa 4 pogodjena para vi imate vec vas ulog x 4 sto je veliki uspjeh a to vjerujte nije tesko jer kao sto sam gore vec naveo, u sistemu 4/6 najcesce sam pogadjao upravo 4 para, ali su me kostali fiksevi.
    Ako ima zainteresovanih, mozemo otvoriti poseban topik i kolektivno zapoceti igru 3/6 kreirajuci svaki dan taj sistem na preijedloga i mene samog ali i vas, i stavljamo parove u sistem gdje se usaglasimo i da krenemo zajedno. Ja licno sa ovim sistemom krecem vec narednih dna cim bude bogatija nogometna ponuda.
  12. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from Goksim in Sve o sistemima kladjenja   
    Sistem 3/6 ali i o ostalim sistemima
     
     
    Evo dat cu sebi za pravo da napisem nesto o sistemima i svoje iskustvo jer sam jako jako dugo radio na sisteima za kladjenje a i volim igrati sisteme, a pored toga obecao sam i sam sebi i jednom kolegi profesionalcu da cu ovih dana probati jedan sistem kojeg sam u svojoj dugoj karijeri ni sam ne znam zasto, zaobilazio, a to je sistem 3/6. Naime od kolege koji je profesionalac i koji ima jako dugo kladionicarsko iskusvo dobio sam savjet da je najbolji sisitem za igru 3/6 a ja sam bas malo radio upravo na tom sistemu a na mnogim drugima mogao bih doktorirati. No prije svega reci cu nesto o svom iskustvu sa sistemima. Volim igrati sisteme iz dva osnovna razloga, prvi je taj sto su moja dva skoro najveca dobitka od kladjenja dosla upravo od sistema a narocito mi je drag prvi dobitak kada sam jos ako student bio u kronicnoj besparici i kada sam u desperatnoj situaciji posljednje novce bacio na sistem, zapravo sam od posljednjih 50 eura koje sam imao i koji su mi trebali biti izvor prihoda za naredne tjedne, 25 uplatio na sistem 4/6 uz 4 fiksna a ostalih 25 eura sam pretvorio u gajbu pive i mezu. Tog zimskog dana kojeg cu pamtiti cijeli zivot, pogodio sam sve parove na tiketu ali mi je jedan od fikseva bila nevjerovatna utakmica Intera i Sampdorie gdje je Inter naravno bio fiks jer su bili u dugom nizu bez pobjede. Sve se u sistemu poklapalo i ukazivao se ogroman dubitak ali je Inter gubio 0-1 pa onda u 60tim minutama i 0-2. I tako je bilo sve do 85. min kada Inter daje gol za 1-2, u 89. min za 2-2 te u 93. min golom Recobe odnosi pobjedu 3-2 a meni donisi jedan od najvecih dobitaka u kladionicarskoj istoriji. Drugi veliki dobiotak od sistema sam dobio igrajuci 3 fiksna para i 6 setalica gde sam stavio 6 utakmica prelaze 2/1 i tada sam pogodio 3 prelaza i fikseva a mamlo je nedostajalo da udje i 4. prijelaz sa cime bi dosao u veliko iskusenje da li ce mi kladionice ikada isplatiti taj dobitak, no to ostaje tajna ali i bez toga sam dobio ogroman novac.
    Drugi razlog zasto volim sisteme je taj sto sisteme igram rastereceno i bez problema igram ali zanimljivo i pogadjam velike kvote. Naidje tako period kada bez problema pogadjam kvote 3.00, ili 5.00 i zaista nekada mi je lakse pogoditi nerijereno u nogometu gdje je kvota 3.50 ili 4.00 nego li neki zicer gdje je mizerna kvota 1.40 ili 1.5. Eh sad se radja pitanje zasto onda ne igram singl oklade ako je tako, a odgovor je nelogican jer ne volim igru na singl, no ne bih ulazio u tu temu.
     
    Eh bas sam se raspitao ali imam vremena i evo uz kafu cu iznijeti svoje iskustvo ali i imsljenje o sistemima a nadam se da ce nekome ove informacije nekada biti korisne. Kao sto sam vec nekoliko puta rekoa, sisteme sam igrao dugi niz godina i o razlicitim sistemima imam razlicita misljenja.
    Ja sam najvise igrao sisteme 2 od 3, dakle 2/3 , dalje 2/4, 2/5 i 2/6. Tu sam naparavio najvece gubitke i jedina svijetla tacka je taj ogroman dobitak kojeg sam dobio igrajuci te prijelaze. Zasto? Jednostavno sto navedeni sistemi iziskuju velik ulog i naprosto rijetko mogu biti isplatiti ukoliko se ne igra barem jedan fiksni par (ili banker kako se zove strucnije). Alternativa je igranje kvota sa kvotama 3.00 ili vise gdje fiksni ne bi bio ni potreban ali opet to vodi ka gubitku dugorocno jer rijetki su dani kada ce vam se posreciti da pogodite 2 ili 3 a o 4 para sa takvom kvotom da i ne pricam. To je moje iskustvo o tim sistemima gdje se ganja 2 od nekoliko parova u sistemu. Pored toga i uplate su relativno visoke na tu vrstu igre ali opet je ova igra za sisteme puno bolja nego li cu navesti dalje u tekstu.
     
    Druga grupa sistema koji sam igrao je ona gdje se igraju sistemi sa vecim brojem parova, recimo 5/6, 5/7, 6/7, 6/8, 7/8, 7/9, 7/10,8/9, 8/10 i slicno. Ove sisteme ne bih nikome preporucio jer ukoliko ste toliko uspjesni da mozete skinuti 6/7 parova ili slicno, onda vam obavezno preporucujem igru na sinloge ili da nadjete neku drugu strategiju i zako zadrzite takav performans vi ce te sigurno od kladjenja zaradjivati dobre novce. Ovakvim sistemima bas i ne i mozda vam se nekada posreci da dodjete do nekog velikog dobitka kao sto se i meni dva puta posrecilo, ali dugorocno to je propast.
     
    Vracam se konacno na dva sistema koja bih preporucio iz vise razloga. To su sistemi 3/6 i 4/6. Na ovom prvom kao sto rekoh, nisam bas mnogo radio i on mi je preporucen a to cu nardnih dana i ispostovati. Na ovom drugom 4/6 sam radio dugo. Prednosti ova dva sistema su da vam ne trebaju visoki ulozi, dalje da vam fiksni parovi nisu neohodni, velika je mogucnost da vratite svoj novac i dodjete do dobitka a naravno uvijek stoji i to da mozete doci do velikog dobitka ukoliko vam se posreci da pogodite sve parove na ovim sisteimima. Meni se to jednom desilo kao sto sam vec napisao. Inaceigrajuci 4/6 najcesce mi se desavalo da pogodim bas 4 para od tih 6, ni sam ne znam zasto. Drugo, ova igra uprkos toga mi nije donijela zaradu jer sam kombinovao i igru sa fiksnim, pa se desavalo da pogodim 4 od 6 ali da recimo fulam jedan fiksni sa kvotom 1.40 i sve padne u vodu. No sistem 4/6 sto se tice postotka pogodjna 4 od 6 parova je dosta zahtijevan. Ja nisam stavljao kvote ispod 1.75, iz nekog licnog oprijedjeljenja, ali naravno ovo je individualno pa neko kada nadje dobra dva para sa kvotama 4.00 ili 5.00 zasto onda ne staviti uz to i dva para sa kvotama 1.50-1.60. Ja sam imao princim da ne stavljam ispod 1.75 ali sve je zavisilo od parova na koja sam nailazio. 
    Sljedece sto bi bilo je koliko cesto igrati? I to je individualno jer neko se moze ograniciti da odigra samo jedan sistem tjedno, neko da odigra sistem kada naidje na dovoljan broj dobro razradjenih parova sto je svakako najvise ispravno. Ja sam i tu grijesio jer sam igrao sistem skoro svaki dan a nerijetko kada su vikendi i kada su jake nogometne ponude sam igrao 2-3 sistema sto je svakako velika greska, no ne tolika kolika i stavljanje fiksnih parova na sistem, no tu je kriva i pohlepa jer u zelji da se zaradi sto vise cesto se ostaje i bez bilo kakvog dobitka. To svakako ne bih preporucio, nego igranje jacih kvota ali bez fiksnih.
     
    Eto toliko o sistemima od mene...Jos da kazem da narednih dana testiram ovaj sistem 3/6 kojeg sam dobio na preporuku. Tvrdnja je da je sistem jako isplativ i preporuka je da se igraju takvi parovi gdje ce 3 pogodjena para vratiti vas ulog, dakle tu se ganjaju kvote recimo 2.50-3.00 u prosjeku. Sa 3 pogodjena para vi imate vracen vas ulog a sa 4 pogodjena para vi imate vec vas ulog x 4 sto je veliki uspjeh a to vjerujte nije tesko jer kao sto sam gore vec naveo, u sistemu 4/6 najcesce sam pogadjao upravo 4 para, ali su me kostali fiksevi.
    Ako ima zainteresovanih, mozemo otvoriti poseban topik i kolektivno zapoceti igru 3/6 kreirajuci svaki dan taj sistem na preijedloga i mene samog ali i vas, i stavljamo parove u sistem gdje se usaglasimo i da krenemo zajedno. Ja licno sa ovim sistemom krecem vec narednih dna cim bude bogatija nogometna ponuda.
  13. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from Goksim in Kako se rijesiti kladjenja uzivo??   
    Kladjenje uzivo je cisto prokletstvo, barem za mene...Od vikenda ga i ne gledam i puno mi bolje ide i moja banka raste a i bolje se osjecam..No evo sta se desava..Recimo slucajevi iz zadnja dva dana..Igram normalan tiket gdje sam rzradio po 2-3 para...Uplatim i cekam, kao sto sam godinama ranije radio dok se nisam navukao na kladjenje uzivo a jos gore na onu opciju cashput koja mi je pomogla mozda 2-3 puta samo do sada a odmogla, odnosno i na njoj sam uglavnom gubio..No vratiti cu se na to...
     
    I sta se desava..U dva dana sam igrao na kosarku na domacina gdje je gost kao sto to obicno biva pveo..No drzao sam se pravila da nema nista dirati ili mijenjati...U prvom slucaju, domacin na poluvremenu gubi nevjerovatnih 30tak razlike i ja taj tiket sam prezalio i kladjenje za taj dan je bilo gotovo i skoncentrisao sam se na sutrasnju ponudu vec..No u drugom poluvrmenu utakmicue, domacin ulazi u seriju i vec do 4/4 ulazi u egal i dobija susret sa 10tak razlike..Slicno se desilo i drugi dan gdje je dmoacin konstantno od pocetka gubio 10tak razlike da bi u 10 zadnjih min preokrenuo utakmicu i dobio je sa 10tak razlike...
     
    Eh sta je kladjenje uzivo? Ja bih uglavnom u ovakvim slucajevima (pogotovo kada je ulog velik) poceo da panicim i napravio bi recimo cash out da spasim sto se spasiti moze, i tu naravno izgubio dosta...Ili recimo da nista nisam ni igrao, da sam samo razradio svoj mec i odabrao svoj tim na kojeg cu se kladiti, na kladjenju uzivo bi uporno fosirao svoj tim u prvoj, drugoj pa i trecoj trecini gdje bi redom gubio novac....Kladjenje uzivo nije za mene, za mene je to najvece prokletstvo koje sam otkrio i na kladjenju uzivo sam izgubio velike pare o kojima sada samo sanjati mogu...No kada je razrada u pitanju i kada je obicni izbor parova u pitanju i obicno kladjenje, e tu sam igrac kojeg kladionice ne vole...Postotak dobitnih listica kod mene je veliki a rizik smanjen na minimum..
     
    no nikada nije kasno...sada mi je najvaznije da se skroz skinem sa kladjenja uzivo i da tiho i svakodnevno ubijam kladionice, jednu po jednu dok trpe moje dobitke i dok me ne limitiraju ili blokiraju....
  14. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from Goksim in Preporuka za dobru i sigurnu online kladionicu   
    Za marathonbet sam ranije cuo u negativnom kontekstu, tako da nisu aktuelni...William Hill i 888sports su dobri prijedlozi...razmislit cu o ove dvije..hvala na preporukama
  15. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from baki30 in Preporuka za dobru i sigurnu online kladionicu   
    Pozdrav
    Moze mi neko preporuciti neku dobru i kvalitetnu kladionicu koja je dobra i sigurna i pouzdana te ne pravi probleme oko isplata, restrikcija na sta se moze kladiti to jest gdje se moze sve kombinovati, dalje da nema komplikaciha oko dokunentacije i slicno.
    Kladim se najvise na nogomet no zznam kombinovati tiket sa nekoliko parova iz raznih sportova.
    Jos za kraj da nije neka od ovih kladionica koju ili vec imam ili su mi tu racuni blokirani iz raznih razloga, dakle ove me ne zanimaju:
    -bet365
    -bwin
    -unibet
    -betfair
    -pinnaclesports
    -bet-at-home
    -ladbrokes
    -betsson
    Ero sem ovih ako ima neka dobra i sigurna molio bih da mi preporucite!
    Hvala
  16. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from LikIzBajke in Kako se rijesiti kladjenja uzivo??   
    Imam jedan ogroman problem a on se zove kladjenje uzivo. Na to sam se opasno navukao i na tome visim vec godinama. Uzima mi i novac a sto je jos vaznije i vrijednije, i vrijeme.
     
    U kladjenju sam jako dugo, jako dobro poznajem sport i strategije kladjenja, i u kladjenju sam uspjesan, izuzmemo mi kladjenje uzivo sto mi uzima cijelu dobit stecenu kladeci se na druge nacine a i vise od toga pa cesto uzimam u minus. No to kladjenje mi pruze neku vecu strast i uzbudjenje nego li obicno kladjenje. Ali sada zelim da zavrsim sa tim i da se rijesim toga, ali je jako tesko i jako me vuce da bacim okladu na neki dogadjaj koji je u tijeku. no to obicno zavrasva gubitkom.
     
    Stoga me zanima da li imate neke prijedloge ili savjete kako da se rijesim kladjenja uzivo i da se posvetim samo obicnom kladjenju i analiziranju susreta i kladeci se na njih na obican nacim? Tu garantujem da mogu biti uspjesan i konstantno zaradjivati od kladionice, no kladjenje uzivo me naprosto unisti u svakom pogledu.
     
    Svaki prijedlog je dobro dosao...
  17. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from baki30 in Kako se rijesiti kladjenja uzivo??   
    Imam jedan ogroman problem a on se zove kladjenje uzivo. Na to sam se opasno navukao i na tome visim vec godinama. Uzima mi i novac a sto je jos vaznije i vrijednije, i vrijeme.
     
    U kladjenju sam jako dugo, jako dobro poznajem sport i strategije kladjenja, i u kladjenju sam uspjesan, izuzmemo mi kladjenje uzivo sto mi uzima cijelu dobit stecenu kladeci se na druge nacine a i vise od toga pa cesto uzimam u minus. No to kladjenje mi pruze neku vecu strast i uzbudjenje nego li obicno kladjenje. Ali sada zelim da zavrsim sa tim i da se rijesim toga, ali je jako tesko i jako me vuce da bacim okladu na neki dogadjaj koji je u tijeku. no to obicno zavrasva gubitkom.
     
    Stoga me zanima da li imate neke prijedloge ili savjete kako da se rijesim kladjenja uzivo i da se posvetim samo obicnom kladjenju i analiziranju susreta i kladeci se na njih na obican nacim? Tu garantujem da mogu biti uspjesan i konstantno zaradjivati od kladionice, no kladjenje uzivo me naprosto unisti u svakom pogledu.
     
    Svaki prijedlog je dobro dosao...
  18. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from Goksim in Pitanje za igrace ruleta   
    Ne martingale, djelimicno si i sam odgovorio zasto se to ne moze igrati a i "nemam muda" za takvu igru cak da i funkcionise..Nego me nesto drugo zanima. U ruletu nemam bas iskustva, no zanima me eto kakva su iskustva sa tim da jedna boja izidje mnogo puta u nizu..Matematicki i statisticki to se ne bi trebalo desavati tako cesto, no matematika i statistika su jedno a kad sjedis za stolom onda je nesto drugo, pa bih volio cuti sta o tome kazu ljudi koji su duze igrali rulet..
  19. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from bjorn in NBA 2016-2017   
    Hvala drug na odgovoru, znaci mi ovo jer tvoje je misljenje kao poznavaoca kosarke svakako deset puta jace od mog koji gledam samo statistiku i za koga su svi ti timovi isti..Ovako imam neki uvid ko su favoriti a ko uotsideri pa mogu porediti sa ponudjenim koeficijentima u datom trenutku...
  20. Sviđa mi se
    Dobardan1978 got a reaction from Goksim in Pozdrav Dobardan1978   
    Pozdrav svima
     
    Ja sam novi clan na ovom forumu a kladim se vec jako jako dugo. Kada se povuce crta i napravi totalni racun, u ogromnom sam minusu, nazalost. Bilo je perioda i kracih i duzih kada sam redovno dobijao, no bude i onih crnih serija mnogo vise. To me je i navelo da potrazim jedan dobar i aktivan forum da dijelim misljenje sa drugim ljudima..
     
    Nadam se dugoj i uspjesnoj saradnji...Pozdrav svima..
×
×
  • Create New...

Important Information

SvijetKladjenja koristi kolačiće (cookies) kako bi poboljšao funkcionalnost stranice. Terms of Use