VN Malezije, odustajanja, 29.3.2015.

VN Malezije, na stazi Sepang jedno je od prvih djela njemačkog arhitekta Hermanna Tilkea. U kalendaru Formule 1 je od 1999. godine. Radi se o vrlo modernoj stazi s velikim zonama izljetanja, dugim ravnim pravcima, te kombinacijom vrlo brzih zavoja. Staza je veoma omiljena kod vozača, a posebno kod gledatelja, jer nudi nekoliko mjesta za pretjecanje, ali i zbog vrlo promjenjivih vremenskih uvjeta. Upravo zbog tih vremenskih uvjeta u prošlosti smo prisustvovali nekim veoma zanimljivim utrkama.

Prije dva tjedna svjedočili smo utrci u Australiji gdje smo predviđali više odustajanja na utrci, što je pogođeno već nakon 4 kruga. U Maleziji situacija bi trebala biti slična. Momčad Manora ovaj put bi trebala barem startati(ako FIA dopusti – 107%) , teško i završiti utrku, McLaren će teško s dva bolida doći do cilja, a jasno je da još neke momčadi imaju problema, kao recimo Lotus, ili momčadi s Renaultovim motorima.

Manor

Također na VN Malezije za utrku postoji mogućnost kiše (koja bi vjerojatno donijela totalni kaos na utrku), koja je već u kvalifikacijama pokazala kako može jako zakomplicirati stvari. Tako da je vrlo moguće da ćemo vidjeti i SC.

Rezultati kvalifikacija VN Malezije

[touchcarousel id=’2′]

U Maleziji smo znali viđati i sudare odmah u prvom zavoju, a staza je vrlo zahtjevna za motore zbog dugih pravaca. Još jedan aspekt s kojim će se susresti momčadi je veoma velika vlaga i sparina zbog kojih bi se mogli pojaviti dodatni problemi za bolide koji su i ovako ekipama veoma komplicirani za shvatiti.

Mislimo da vrijedi pokušati još ovaj vikend odigrati na veći broj odustajanja, jer će nadalje ekipe polako shvaćati kako funkcioniraju bolidi i biti će sve manje odustajanja. Prošle godine u Maleziji je odustalo 7 bolida, a utrka je bila relativno mirna za standarde VN Malezije.

Formula 1 bet365

Zato probajte odigrati da će utrku završiti manje od 15,5 bolida za koeficijent 1,40 koliko daje Bet365 kladinica. Druge kladionice imaju daleko niži koeficijent, ili granice od 14,5 pa neke čak i 13,5 tako da je ovo daleko najbolja opcija.

Vjerujemo da je dosta izgledno da će ova oklada proći, te da će biti lijepo i ugodno gledati utrku i brojati ispadanja vozača.