NaslovnicaVijestiArsene Wenger poziva na promjenu pravila: Zašto Aubameyang ne može igrati u...

Arsene Wenger poziva na promjenu pravila: Zašto Aubameyang ne može igrati u Europskoj ligi

Pierre-Emerick Aubameyangu nije dopušteno igrati za Arsenal u njihovoj utakmici u Europskoj ligi sa Ostersundom u četvrtak u 18:00 i evo zašto.

Arsene Wenger poziva

Arsenal je imao sreće i na izvlačenju su dobili švedski tim Ostersund u 1/16 finala Europske lige.

Topnici se nalaze na šestom mjestu na tabeli Premier lige i osvajanje ovog europskog natjecanja bi im mogla biti najbolji put za Ligu prvaka sljedeće sezone.

Međutim, oni će biti bez svog novog pojačanja od 56 milijuna funti, Pierre-Emerick Aubameyanga, koji je završio svoj transfer iz Borussije Dortmund u posljednjem danu zimskog prijelaznog roka.

[su_bet365_app]

Očekuje se kako će menadžer Arsene Wenger postaviti napadačku liniju koja će uključivati Mkhitaryana i Mesut Ozila.

Zašto Pierre-Emerick Aubameyang neće igrati za Arsenal?

Aubameyang je za bivšu ekipu Borussiju Dortmund igrao u Ligi prvaka.

Međutim, njemačka ekipa je završila na trećem mjestu u skupini, iza Tottenhama i Real Madrida.

To znači da je Dortmund ispao u Europsku ligu i mogao bi se suočiti sa Arsenalom – što je učinilo Aubameyanga nepodobnim.

Arsene Wenger se poziva na promjenu pravila. Francuski menadžer je izrazio svoje frustracije zbog činjenice da Aubameyang ne može igrati.

Rekao je: “Svi klubovi se slažu da ovo pravilo mora nestati.”

“Vi potrošite 50-60-70 milijuna funti usred sezone i igrači vam ne mogu igrati – to nema smisla.”

[su_bonus]

Koja su to pravila Europske lige?

UEFA-ino pravilo glasi: “Za sve utakmice koje počinju u 1/16 finala, klub može registrirati maksimalno tri nova igrača za preostale utakmice u trenutnom natjecanju. Takva registracija mora biti dovršena do 1. veljače 2018. godine. Taj rok se ne može produžiti.

“Jedan igrač iz gore navedena tri koji je igrao u UEFA-inim natjecanjima u grupnim fazama za drugi klub u trenutnoj sezoni može biti iznimno registriran, pod uvjetom da igrač nije igrao:

a. u i stom natjecanju za drugi klub

b. za drugi klub koji je trenutno u istom natjecanju

Može li Henrikh Mkhitaryan igrati?

On će biti u mogućnosti da igra, jer se Topnicima pridružio u siječnju iz Manchester Uniteda. I zbog toga što je igrao u Ligi prvaka, on ima dopuštenje da igra za Arsenal u Europskoj ligi.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!