NaslovnicaVijestiBarcelona ima sjajan plan za Iniestu u slučaju dolaska Coutinha

Barcelona ima sjajan plan za Iniestu u slučaju dolaska Coutinha

Nakon što je Liverpool jučer doveo Virgila van Dijka za čak 75 miliona funti, postoji velika mogućnost da bi taj novac mogli nadoknaditi prodajom Philippea Coutinha u Barcelonu ove zime.

Barcelona ima plan za Iniestu

Coutinho je već šest mjeseci na radaru katalonskog kluba, a prije nekoliko dana izvori bliski klubu objavili su kako je već sve dogovoreno sa njegovim predstavnicima, koji su bili u Barceloni na sastanku sa upravom Blaugrane.

[su_bbworld]

Cijena transfera koja je navodno dogovorena je 150 miliona eura, a Brazilac će tokom narednih pet godina zaraditi oko 60 miliona eura. Njegov dolazak na Camp Nou će znatno pojačati Barcelonin vezni red, ali će i napraviti veliku konkurenciju u istom.

Ipak, jedan od veznjaka, Paulinho, nije previše zabrinut zbog toga. Zapravo, on je savjetovao svog sunarodnjaka da ostane smiren usred svih glasina o njegovoj budućnosti, te da nema zbog čega žaliti ukoliko Anfield zamijeni Camp Nouom.

“Ukoliko dođe, neće požaliti. Savjetovao sam ga da ostane smiren, jer se može osjećati frustirano što nije došao prošlog ljeta. Mora biti strpljiv.”

[su_no1forfootball]

Jedna tema, kojom su se danas pozabavili španjolski mediji, je budućnost Andresa Inieste u klubu u slučaju dolaska Brazilca početkom sljedećeg mjeseca. U Barceloni već mnogi smatraju kako će Coutinho biti Iniestin nasljednik, s obzirom da igraju na istoj poziciji, ali još uvijek nije u potpunosti sigurno tko će od njih dvojice imati prednost do kraja sezone.

Kako navodi Mundo Deportivo, u Barci su već sve isplanirali, te će iskoristiti obojicu na pravi način. Naime, zbog činjenice da je Coutinho već nastupio u Ligi prvaka za Liverpool ove sezone, te da neće moći nastupiti za Barcelonu u ovom takmičenju, Iniesta će igrati sve te utakmice do kraja sezone.

Coutinho će se, s druge strane, fokusirati na utakmice u La Ligi i kupovima, što će znatno olakšati posao Iniesti, koji će ostati u potpunosti spreman za utakmice nokaut faze najelitnijeg europskog klupskog takmičenja. Pametna odluka Barcelone, koja će tako zadržati i Iniestu, a i Coutinha sretnima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!