NaslovnicaVijestiDa li vas zanima koliko novca zaradi predsjednik UEFA-e? Iznenadit će te...

Da li vas zanima koliko novca zaradi predsjednik UEFA-e? Iznenadit će te se cifrom!

U današnje vrijeme kapitalizma bez novca si manje vrijedan. Materijalne stvari nikad nisu bile na nivou na kojem su sada, a razlog tome su basnosnovne plate onih koji možda i ne zaslužuju tolike cifre. Govorimo o sportistima, konkretno o nogometašima. A šta je sa ljudima na čelu krovnih nogometnih organizacija kao što su UEFA i FIFA?

 

Iz UEFA-e su otkrili plaću prvog čovjeka Europskog nogometnog saveza. Nema skrivanja! Takav je moto UEFA-e, kojeg su nekada promovisali a kako sada stvari stoje to očigledno nisu bile samo prazne priče. Sada smo saznali koloika je plaća predsjednika UEFA-e Aleksandra Čeferina. Slovenac koji je na čelu UEFA-e zarađuje 1,3 milijuna eura godišnje. Riječ je o bruto iznosu od kojeg još mora platiti porez u Švicarskoj gdje se nalazi UEFA, kao i u Sloveniji odakle dolazi.

>> Neymar obećao Messiju da neće otići u Real Madrid, ali uz jedan uslov

Čeferin, što je zanimljivo nije najviše plaćeni dužnosnik u izvršnom odboru. Zanimljivo je da on još prima novac od FIFA-e, no to je iznos koji je trebao (300.000 dolara) dobiti kao potpredsjednik ove organizacije prošle godine. Čeferin nema bonusa, kojih se je sam odrekao. Njegova plata je gotovo identična onoj koju prima predsjednik FIFA-e Gianni Infantino.

[su_bonus]

I još nešto što je možda zanimljivo. Čeferinova plaća je znatno niža od plate njegovo prethodnika Michel Platinija. U posljednjoj godini Platinijeve vladavine, čak 7,35 milijuna eura namijenjeno je dužnosnicima UEFA-e, ali sada je taj iznos za čak 1,25 milijuna manji.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!