NaslovnicaVijestiIstina je da im je Liverpool zabio 10 golova, ali Maribor je...

Istina je da im je Liverpool zabio 10 golova, ali Maribor je u ovom segmentu oduševio kompletnu Evropu

Istina je da im je Liverpool zabio 10 golova, ali Maribor je u ovom segmentu oduševio kompletnu Evropu! Unatoč porazu od 3-0 protiv Liverpoola, Mariborčani su na Anfieldu ostavili dobar utisak za razliku od prvog meča gdje je Liverpool u Mariboru slavio sa čak 7-0.

Liverpool zabio 10 golova

Pogotovo u prvom poluvremenu su odbrambeni igrači Maribora savršeno ispunil sve zadatke koje im je postavio Milanič. Zaustavili su mnogo naleta Liverpoola, presjekli su mnogo zadnjih dodavanja a kada je Liverpool počeo preskakati igru bilo je jasno da je u prvom poluvremenu zadatak Maribora ispunjen. Prvi put na meču su kapitulirali tek u prvim minutama drugog poluvremena.

No, u jednom pogledu, Maribor je nesumnjivo upozorio na sebe. I to ne samo u Sloveniji, već i u Engleskoj. Govorimo, naravno, o navijačima koje je imao Maribor na gostovanju u Liverpoolu. Na Anfieldu ih je bilo nešto više od 2400, te su tokom cijelog meča bili bolji i nadglasali su 45 hiljada navijača Liverpoola.

>> 10 potencijalnih pojačanja Real Madrida nakon sramotnog poraza protiv Tottenhama

O njima je pisao i slavni Guardioan, a posebno je pohvalio nevjerovatno glasan aplauz na poluvremena meča, koji su dobili Mariborčani nakon odličnog prvog poluvremena. O tome je govorio i Jurgen Klopp poslije meča.

[su_bonus]

Naravno, i trene gostiju Darko Milanič bio je oduševljen najbrojnijom navijačkom ekspedicijom u sinoćnjim mečevima. „Igrali smo dobro. Bili smo disciplinirani tijekom cijelog prvog poluvremena. No, Liverpool je kvalitetan tim koji zna kazniti svaku pogrešku. Bilo je lijepo vidjeti 2.500 navijača Maribora, koji nas podržavaju sa tribina.”

“Igrati na Anfieldu bilo je nešto posebno, zaslužili smo ovo, a takvo jedno gostovanje su zaslužili i naši navijači. Bili su fenomenalni i bez njih ne bi ovako daleko dogurali”rekao je Aleks Pihler , nogometaš Maribora.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

 

 

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!