NaslovnicaVijestiJurgen Klopp: Nikada ne bih mogao da radim poput njih!

Jurgen Klopp: Nikada ne bih mogao da radim poput njih!

Jurgen Klopp, menadžer Liverpoola, rekao je kako nikada ne bi mogao raditi poput dvojice trenera, koji važe za jedne od najeminentnijih u povijesti nogometa.

Nekadašnji trener Borussije iz Dortmunda Jürgen Klopp kazao je u intervjuu za BBC da ni u kom slučaju ne bi pokušao imitirati sustav rada Sera Alexa Fergusona ili Arsena Wengera i istaknuo je da se osjeća previše starim za društvene mreže.

“Poštujem Arsenea i Ser Aleksa zbog toga što su učinili u nogometu, ali ova igra se prilično promijenila. Mislim da je prvih 15 godina za obojicu bilo kao praznik u odnosu na ono što su u posljednjih 15 godina doživjeli u svojoj profesiji”, istaknuo je Klopp.

[su_no1forfootball]

Ferguson je bio menadžer Manchester Uniteda 26 godina, prije nego što je s te funkcije otišao, dok je Wenger na čelu Arsenala od 1996. godine. Za 50-godišnjeg Kloppa, koji je na Anfeild stigao u listopadu 2015. godine, tako dug staž u jednom klubu skoro je nezamisliv.

“Za 20 godina imat ću 70 i mogu sa sigurnošću reći da tada više neću sjediti na klupi”, istaknuo je Nijemac i šaljivo dodao: “Ne bi trebalo da stvaramo tu sumornu sliku za navijače Liverpoola, da ne bi morali provesti sljedećih 20 godina boreći se s njom. Ostanimo pozitivni”, rekao je bivši “milioner “.

Klopp je izrazio svoje stajalište o društvenim mrežama.

“Ne pratim ih, ali priznajem da imaju utjecaj. Imam 50 godina i ostao sam mlad po pitanju mnogiih stvari u životu, ali sam za društvene mreže previše star”, zaključio je Klopp.

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

Liverpool je na ždrijebu četvrtfinala Lige prvaka izvukao Manchester City.

“Igrali smo dva puta ove sezone u Premijer ligi protiv njih i imamo učinak od jedne pobjede i jednog poraza. To bi značilo da u meč ulazimo ravnopravni i da smo dovoljno jaki da možemo nositi za takvom ekipom”, smatra Nijemac.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!