NaslovnicaVijestiMaradona: On ne zna ništa, Higuain je deset puta bolji!

Maradona: On ne zna ništa, Higuain je deset puta bolji!

Legendarni argentinski nogometaš Diego Maradona ponovo je bez dlake jeziku, te je oštro iskritizirao izbornika Argentine Jorgea Sampaolija i napadača “gaučosa”.

Diego Maradona, bivši izbornik i najbolji igrač u povijesti Argentine, a prema mnogima i svijeta, prema običaju, bez dlake je na jeziku.

Legendarni argentinski nogometaš nastavlja “šikanirati” Maura Icardija preko medija svaki put kad dobije priliku, a tako je bilo i u intervjuu za Diario Popular.

[su_live_koeficijenti_v2]

Maradona je prethodno optužio Icardija da igra za “gaučose” samo zato što njegova supruga, Wanda Nara, vršila pritisak na izbornika Jorgea Sampaolija.

Sada ga je usporedio s Gonzalom Higuainom.

“Pipita je deset puta bolji od Icardija i zaslužuje novu šansu. Taj dečko Mauro Icardi ne zna ništa… Icardi zna samo da ide kod svojih prijatelja na večeru, to umije i bez GPS-a”, kazao je Maradona koji nije htio detaljnije o očito zanimljivoj anegdoti.

Nekada je bio jedan od najboljih napadača svijeta, a sada je primoran napustiti klub!

Uvreda za Brazilca: Leo Messi objasnio zašto je Barcelona bolja bez Neymara nego sa njim!

Također je napao i izbornika Jorgea Sampaolija, optuživši ga da ga je pozvao da se fotografira samo da pokupi “simpatije” prije nego što je promoviran na tu poziciju.

Također je označio Carlos Teveza kao čovjeka koji zaslužuje novu priliku u reprezentaciji, ali je dodao da svi igrači osim Lionela Messija nemaju poštovanja prema argentinskom dresu. Također smatra da je Jorge Sampaoli sretan što ima takvog igrača u timu.

“Dok god je Messi tu – imamo 60% šanse da osvojimo Svjetsko prvenstvo. Ostali mogu da pjevaju u horu, ali niko ne može zamijeniti njega kad pjeva!”, poručio je Maradona.

[su_no1forfootball]

Kao reprezentativac svoje zemlje pogotovo je ostao upamćen po nastupima na Svjetskom prvenstvu 1986. Tada je kao kapiten odveo ekipu do finala i pobjede u finalu nad Zapadnom Njemačkom te odnio nagradu Zlatna lopta za najboljeg igrača turnira.

U meču protiv Engleske sa dva izuzetna pogotka ušao je u povijest nogometa. Prvi je bio dokaz njegovog igračkog umijeća kada je u trku od 60 metara predriblao sve protivničke igrače i postigao gol koji se smatra jednim od najboljih svih vremena. Drugi gol je postigao famoznom Božijom rukom, kojim je donio pobjedu 2:1.

Maradonu prati glas jedne od najkontroverznijih sportskih ličnosti. 1991. suspendiran je na 15 mjeseci zbog pada na doping-testu, tačnije, na kokain, dok je na Svjetskom prvenstvu 1994. u SAD-u poslan kući zbog upotrebe efedrina.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!