NaslovnicaVijestiMAURICIO POCHETTINO PRIZNAO: Nikad u životu neću trenirati taj klub!

MAURICIO POCHETTINO PRIZNAO: Nikad u životu neću trenirati taj klub!

Trener Tottenham Hotspura Mauricio Pochettino pred utakmicu drugog kola grupne faze Lige prvaka protiv Barcelone, koja je na rasporedu u srijedu, priznao je kako nikad neće trenirati katalonski klub.

Pochettino ne želi trenirati Barcelonu

Argentinski stručnjak je izjavio kako je glavni razlog za to činjenica da je trenirao, kao i nastupao u dresu velikog gradskog rivala Blaugrane Eypanyola.

[su_bet365_koeficijenti]

On je u intervjuu za madridske novine Marca rekao: “Suočavanje s Barcelonom me motivira, s obzirom da sam navijač Espanyola i da sam živio u Barceloni toliko godina. Više je nego jasno da nikad neću trenirati taj klub. Moj i Barcelonin put je različit, to su potpuno suprotni smjerovi. Bilo bi nemoguće trenirati taj klub.”

Zatim je dodao i što očekuje od utakmice: “Pričamo o sjajnoj ekipi, čiji kapiten je najbolji igrač na svijetu, Lionel Messi. Iza njega je legija igrača koji čine strašnu ekipu, imaju kvalitet na svakoj poziciji. Jasno je da je Barcelona sada u potpunosti drugi tim, otkako nema Xavija i Inieste. Valverde je pokušao promijeniti stvari, ali je zadržao osnovne principe igre. Imaju sjajne igrače, odlučni su i mogu pobijediti bilo koji tim na svijetu.”

Tottenham Hotspur je izgubio u prvom kolu grupne faze na gostovanju kod Intera, kada je rezultat glasio 2-1, te su im potrebni bodovi protiv Barce na Wembleyu, koja već tri uzastopne utakmice ne zna za pobjedu. Nakon utakmice protiv Girone, koja je završena rezultatom 2-2, Katalonci su pretrpjeli neočekivan poraz na gostovanju kod Leganesa (1-2), nakon kojeg su i subotu na domaćem terenu odigrali neriješeno protiv Athletic Bilbaa (1-1). S druge strane, Spursi su slavili u posljednje dvije ligaške utakmice, te se nalaze na četvrtom mjestu na tabeli sa 15 osvojenih bodova nakon sedam odigranih kola, četiri manje od vodećeg Manchester Cityja i drugoplasiranog Liverpoola.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!