NaslovnicaVijestiNavijači Uniteda zapjevali kako žele ostanak Wengera, a navijači Arsenala im odgovorili...

Navijači Uniteda zapjevali kako žele ostanak Wengera, a navijači Arsenala im odgovorili na sjajan način!

Arsene Wenger danas je na Old Traffordu dobio oproštaj kakav zaslužuje, s obzirom da mu je ovo bilo posljednje gostovanje na ovom slavnom stadionu na funkciji trenera Arsenala.

Wenger se oprostio od Old Trafforda

Francuski stručnjak, koji je potvrdio kako na kraju sezone odlazi iz londonskog kluba, dobio je ovacije od strane navijača Manchester Uniteda nakon izlaska na teren. Pored toga, trenutni i bivši treneri ‘Crvenih vragova’, te njegovi dugogodišnji rivali Jose Mourinho i Sir Alex Ferguson su mu čestitali na svemu i uručili poklon pred punim ‘teatrom snova’.

S obzirom da se njegov tim nema za što boriti u Premier ligi, u kojoj su se davno oprostili od prva četiri mjesta koja vode u Ligu prvaka, te da u četvrtak igraju uzvratni susret polufinala Europske lige protiv Atletico Madrida, Wenger se danas odlučio za oslabljen sastav.

Domaćin je poveo već u 16. minuti golom Paula Pogbe, a početkom drugog poluvremena, odnosno u 51. minuti, gol za izjednačenje je postigao bivši igrač Uniteda Henrikh Mkhitaryan. Pola sata nakon što je ušao sa klupe, gol za pobjedu ‘Crvenih vragova’ u sudijskoj nadoknadi glavom je postigao Marouane Fellaini.

[su_premierleague]

Unatoč ovacijama prilikom izlaska Wengera na teren, navijači Manchester Uniteda se nisu mogli suzdržati, te su nakon samo deset minuta igre uputili i provokacije poručivši mu: ‘Arsene Wenger, želimo da ostaneš.” Međutim, navijači Arsenala to nisu prešutili, te su zapjevali: “Arsene Wenger, osvojio je ligu ovdje.” Naravno, riječ je o tituli iz 2002. godine, kada su ‘Topnici’ slavili rezultatom 1-0 na Old Traffordu, a gol je postigao Sylvain Wiltord.

Wenger je nakon utakmice priznao kako je iznenađen sjajnom gestom Sir Alexa Fergusona i Manchester Uniteda: “Vrlo lijepa gesta, uživao sam u tome. Ovdje (na Old Trafford) sam dolazio dugo, dugo vremena i sljedeće sezone će netko drugi doći i biti dočekan neprijateljski. Ostao sam pomalo iznenađen dočekom, jer ovo nisam mogao očekivati, ali život ide dalje i stvari se mijenjaju.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!