NaslovnicaVijestiNevjerovatna tvrdnja Pepa Guardiole: Ovakvo nešto nismo navikli da čujemo

Nevjerovatna tvrdnja Pepa Guardiole: Ovakvo nešto nismo navikli da čujemo

Najnovija tvrdnja Pepa Guardiole izazvala je blagu nevjericu u nogometnoj javnosti, pošto takvo nešto svakako nismo očekivali da čujemo iz njegovih usta.

“Građani” su prošlog ljeta potrošili veliku količinu novca na dovođenje pojačanja, a na Etihad su došli Kyle Walker, Benjamin Mendy, Ederson i Bernardo Silva, a potom je i titula osvojena prilično ubjedljivo.

City je ovog ljeta potrošio “samo” 60 milijuna funti na Riyada Mahreza, što je i jedini kapitalni transfer, dok je potencijalno pojačanje Jorginho otišao iz Napolija u Chelsea.

[su_watch_live_football]

“Ekipa me je za dvije sezone ubijedila da im se može vjerovati. Rekao sam i mnogo puta prošle sezone da ne možemo stalno da trošimo. Trošimo kada bismo trebali da trošimo, imali smo sedam ili osam igrača od 30 ili 31 godinu, koje je trebalo zamijeniti. Srećan sam timom, a prošle sezone sam rekao da će biti jedan ili dva dolaska. Ali mi nemamo više novca za trošenje, to je istina. Možda ćemo sljedeće sezone biti više aktivni, ali smo potrošili već mnogo novca na mlade igrače za naredne sezone”, rekao je Guardiola.

Ni ostali klubovi nisu trošili kao ranije u ljetnjem prijelaznom roku, a golmani su dva puta obarali transfer rekorde – prvo Alisson Becker transferom u Liverpool iz Rome, a onda Kepa Arrizabalaga iz Bilbaoa u Chelsea.

[su_premierleague]

“Posljednje tri ili četiri sedmice su bile nevjerovatne. Nismo očekivali toliko novca za golmane, ali tako je kako je. Oni su potrošili kao mi prošle godine za Edersona. Chelsea je kupio sjajnog golmana za narednih šest, sedam godina, novac od Courtoisa su uložili u odličnog mladog igrača. Poštujem i ne osuđujem, trošili su koliko mogu u sklopu financijskog fair-playa. Sada su to golmani, prije su bili napadači i desetke, nadam se da će u budućnosti to biti menadžeri”, dodao je Guardiola.

U prvom kolu Premier lige branilac naslova Manchester City će u nedelju biti gost Arsenalu na Emiratesu, koji prvi put poslije 22 godine sa klupe neće voditi Arsene Wenger, kojeg je zamijenio Unai Emery.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!