NaslovnicaVijestiNevjerovatno: Evo koliku platu Neymar traži za ostanak u PSG-u!

Nevjerovatno: Evo koliku platu Neymar traži za ostanak u PSG-u!

Zvijezda Paris Saint-Germaina Neymar, koji se trenutno oporavlja od povrede, te će sa terena odsustvovati do kraja sezone, navodno je zatražio nevjerovatno povećanje plate ukoliko ga klub želi zadržati u sljedećem ljetnom prelaznom roku.

Neymar odlazi iz PSG-a

Brazilac je prošlog ljeta stigao na Park prinčeva iz Barcelone za rekordnih 222 miliona eura, te je sa francuskim ugovorom potpisao ugovor na pet sezona, tokom kojih će zaraditi čak 300 miliona eura.

[su_bonus]

Međutim, unatoč tome što je postigao 29 golova u 30 utakmica za Paris Saint-Germain, on je navodno nezadovoljan u klubu, te je spreman iskoristiti interes Real Madrida kako bi dobio novi ugovor. On navodno zahtijeva platu od čak milion eura tjedno, inače bi mogao napustiti francusku prijestolnicu.

Predsjednik PSG-a Nasser Al-Khelaifi i sportski direktor Antero Enrique prošlog tjedna su otputovali u Brazil i održali sastanak sa Neymarom i njegovim ocem, a engleske novine The Times navode kako je tema razgovora bio novi ugovor i povećanje njegove plate. U međuvremenu, brazilske novine UOL Esporte su objavile kako je Neymar nezadovoljan francuskom ligom u kojoj su defanzivci dosta grublji od onih u La Ligi, te osjeća kako je ovih pet mjeseci, koliko je u klubu, trajalo poput pet godina.

Statistika to i potvrđuje, s obzirom da je on pretrpio čak 5,2 prekršaja po utakmici u francuskom prvenstvu, što je znatno više u odnosu na 3,5 prekršaja po utakmici koliko je imao u četiri sezone u Španjolskoj. UOL također navodi kako je Brazilac nezadovoljan i načinom suđenja u Francuskoj, a razlog je crveni karton koji je dobio protiv Marseillea u oktobru/listopadu, kao i stanjem terena na ostalim stadionima, na što su se u prošlosti žalili i ostali igrači Paris Saint-Germaina.

Tim Unaija Emeryja je danas slavio na gostovanju kod Nice rezultatom 2-1, a golove su postigli Angel Di Maria u 21. minuti za izjednačenje, te Dani Alves osam minuta prije kraja utakmice za pobjedu i nova tri boda. Trenutno se nalaze na vodećoj poziciji sa 83 osvojena boda, čak 17 više od drugoplasiranog Monaca.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!