NaslovnicaVijestiNEVJEROVATNO: Ronaldinho iznenadio sve svojim izborom, evo šta planira raditi nakon nogometa

NEVJEROVATNO: Ronaldinho iznenadio sve svojim izborom, evo šta planira raditi nakon nogometa

Jedna od najvećih legendi u povijesti nogometa, Ronaldinho, nakon što završi nogometnu karijeru, počet će se baviti nečim što nitko nije mogao ni pomisliti.

Ronaldinho se počinje baviti politikom

Kako prenose brazilske novine O Globo, legendarni Brazilac će navodno ući u političke vode, nakon što su procurile informacije kako planira postati dio senata u državi Minas Gerais.

Sve to planira postići u okviru stranke ‘Patriota Party’. Jedan od kandidata za preuzimanje funkcije predsjednika ove stranke je Jair Bolsonaro, sa kojim se bivši igrač Barcelone sastao ovog tjedna i fotografisao držeći njegovu knjigu.

Međutim, prije nego što se uspije kandidirati za tu poziciju, morat će se nadati da Bolsonaro pobijedi na izborima za novog predsjednika stranke, koji se održavaju u martu/ožujku sljedeće godine. S druge strane, opći izbori u Brazilu bi se trebali održati u oktobru/listopadu također sljedeće godine.

Iako nije u trendu da se bivši nogometaši odluče baviti politikom nakon igračke karijere, postoji i nekoliko izuzetaka. Legendarni napadač Milana George Weah bi do kraja ove godine mogao postati predsjednik Liberije.

Ronaldinho je ove godine dao zanimljiv odgovor na pitanje o svojoj budućnosti. Naime, nakon što ga je novinar upitao da li će se vratiti iz mirovine, on je odgovorio: “Ukoliko postoji klub koji me želi, a u kojem ne moram trenirati, postoji mogućnost da ponovo zaigram.”

[su_no1forfootball]

Posljednji klub za koji je igrao je bio Fluminense. On je tokom 2015. godine potpisao 18-godišnji ugovor sa ovim brazilskim klubom, ali ga je odlučio raskinuti nakon samo dva mjeseca i devet odigranih utakmica, na kojima je bio kritiziran od strane igrača zbog loše igre. Ukupno je u profesionalnoj karijeri odigrao 728 utakmica na klupskom nivou, te postigao 280 golova, dok je u dresu reprezentacije Brazila, sa kojom je 2002. godine postao Svjetski prvak, odigrao ukupno 97 utakmica i postigao 33 gola.

2005. godine je doživio vrhunac karijere kada je proglašen najboljim igračem svijeta, te kada je osvojio Zlatnu loptu. Igrajući za Barcelonu i Milan osvajao je po dva puta La Ligu i Španjolski Superkup, te po jednom Seriju A i Ligu prvaka.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!