NaslovnicaVijestiNISU MU OPROSTILI ODLAZAK: Philippe Coutinho ovom porukom iznervirao navijače Liverpoola!

NISU MU OPROSTILI ODLAZAK: Philippe Coutinho ovom porukom iznervirao navijače Liverpoola!

Jedan od najzanimljivijih transfera ove godine je zasigurno transfer Philippea Coutinha iz Liverpoola u Barcelonu, koji se dogodio u zimskom prelaznom roku.

Coutinho iznervirao navijače Liverpoola

Brazilski reprezentativac je otišao na Camp Nou za cifru od čak 120 miliona eura, postavši tako treći najskuplji igrač u povijesti nogometa, odmah iza Neymara i Mbappea, čime je okončana jedna od najvećih transfer saga u posljednjih nekoliko godina.

[su_no1forfootball]

Nije mu trebalo mnogo vremena da se prilagodi na stil igre katalonskog kluba, te je u ukupno 22 nastupa u drugom dijelu sezone postigao deset golova i podijelio šest asistencija u La Ligi i Kupu Kralja, dok u Ligi prvaka nije imao pravo nastupa. S obzirom da je ovog ljeta Barcelonu napustio legendarni Andres Iniesta, Coutinho će po svemu sudeći preuzeti njegovo mjesto u ekipi, te biti jedan od ključnih igrača sljedeće sezone.

S druge strane, u Liverpoolu nisu ni primjetili njegov izostanak. ‘Redsi’ su stigli do finala Lige prvaka, te uspjeli završiti u top četiri u Premier ligi. Ipak, uprkos činjenici da je prošlo pola godine od njegovog odlaska sa Anfield, Coutinho je ponovo uspio iznervirati navijače svog bivšeg kluba.

[su_bingo]

25-godišnjak je danas na svom službenom twitter profilu napisao zanimljivu poruku za Dan očeva. Naime, on je napisao: “Čestitost, lojalnost i poštovanje su velike vrijednosti i kvalitete kojima me je naučio moj otac. Što vas je vaš podučio? Ovog Dana očeva pokažite mu koliko ste mu zahvalni za sve lekcije.”

Ovo je izazvalo burnu reakciju navijača Liverpoola, koji su ga ismijavali kako ne zna što je lojalnost. I dok navijači još uvijek ne mogu da prihvate način na koji je Coutinho otišao iz kluba, trener Jurgen Klopp ne žali previše zbog njegovog odlaska, te je čak priznao da je to pomoglo njegovom timu, koji je, kako kaže, postao manje predvidljiv.

Njemački stručnjak je rekao: “Jednog dana smo nepredvidljiviji bez tako dominantnog igrača, dok nam drugog dana on nedostaje. Philippe Coutinho je bio vrlo dominantan igrač u našem načinu igre, i kad nismo bili u najboljem izdanju uvijek je bila dobra ideja njemu dati loptu, jer možda on stvori nešto. Međutim, uvijek je bilo jasno da, kad nije igrao, morali smo igrati drugačije.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!