NaslovnicaVijestiPSG započeo pregovore sa Chelseajem oko transfera zvijezde

PSG započeo pregovore sa Chelseajem oko transfera zvijezde

Trener Chelseaja Antonio Conte jučer je izjavio kako bi svi njegovi igrači trebali preuzeti krivicu i ostati u klubu i sljedeće sezone zbog velikog neuspjeha ove sezone, s obzirom da će gotovo sigurno završiti izvan top četiri u Premier ligi, te tako propustiti obezbijediti učešće u Ligi prvaka.

PSG dovodi Courtoisa

Međutim, kako navode engleske novine The Mirror, jedan igrač koji po svemu sudeći neće poslušati savjet talijanskog stručnjaka je golman tima sa Stamford Bridgea, Thibaut Courtois.

Predstavnici 25-godišnjeg belgijskog reprezentativca su navodno već započeli pregovore sa Paris Saint-Germainom oko mogućeg transfera, s obzirom da on još uvijek nije odlučio produžiti ugovor sa ‘Plavcima’, koji ističe na kraju sljedeće sezone.

Courtois se u posljednjih nekoliko prelaznih rokova, zajedno sa golmanom Manchester Uniteda Davidom de Geom, povezivao i sa prelaskom u Real Madrid. On je i sam priznao kako bi se jednog dana volio vratiti u Španjolsku, odnosno u Madrid, gdje je dugo vremena branio u dresu Atletico Madrida, a tamo mu je ostala i obitelj. Ipak, Los Blancosi su navodno odustali od dovođenja novog golmana na zahtjev trenera Zinedinea Zidanea, koji i dalje vjeruje Keyloru Navasu, ali su zato čelnici PSG-a još uvijek zainteresovani.

[su_watch_live_football]

U francuskom klubu nisu zadovoljni nastupima Alphonsea Areole i Kevina Trappa, te žele dovesti golmana svjetske klase. Pored Courtoisa, povezuju se i sa mogućim dovođenjem zvijezde AC Milana Gianluigija Donnarumme, čiji agent Mino Raiola je nebrojeno puta priznao kako će mu što prije pokušati pronaći novi klub.

Neigranje u Ligi prvaka je najveći razlog zbog kojeg Courtois razmišlja o odlasku iz zapadnog Londona, kao i njegov suigrač Eden Hazard, koji također još nije produžio ugovor, koji traje do 2020. godine. Chelsea je danas slavio na gostovanju kod Southamptona rezultatom 3-2, te tako smanjio zaostatak za četveroplasiranim Tottenham Hotspurom na sedam bodova, ali Spursi večeras igraju svoju utakmicu 33. kola protiv Manchester Cityja, koji će bez sumnje na Wembley ići po pobjedu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!