NaslovnicaVijestiRonaldo otkrio razlog zbog kojeg je imao posebnu frizuru na Svjetskom prvenstvu...

Ronaldo otkrio razlog zbog kojeg je imao posebnu frizuru na Svjetskom prvenstvu 2002. godine

Legendarni Brazilac Ronaldo Luis Nazario de Lima, poznatiji samo kao Ronaldo, otkrio je razlog zbog kojeg je imao posebnu frizuru na Svjetskom prvenstvu 2002. godine, na kojem je postigao oba gola u finalu prvenstva protiv Njemačke.

Ronaldo pričao o svojoj posebnoj frizuri

On priznaje kako je glavni razlog zbog kojeg je imao tu frizuru pokušaj da preusmjeri misli od povrede noge, koju je imao nedugo prije početka prvenstva.

“Povrijedio sam nogu i svi su razgovarali o tome. Odlučio sam se ošišati i ostaviti mali dio iznad čela. Nakon toga, svi su pričali o frizuri i zaboravili su na povredu. To mi je pomoglo da ostanem mirniji i opušteniji, te da se fokusiran na treninzima. Nisam ponosan na tu frizuru jer je bila poprilično čudna, ali je bila dovoljno dobra da promijeni temu o kojoj su svi pričali.”

Brazil od te 2002. godine nije uspio osvojiti Svjetsko prvenstvo, a 2014. godine, kada su bili domaćini ovog takmičenja, doživjeli su veliku sramotu izgubivši u polufinalu od kasnijeg prvaka Njemačke rezultatom od čak 7-1. Ipak, pod vodstvom novog izbornika Titea izgledaju mnogo opasnije nego u posljednjih nekoliko godina, te su definitivno jedni od kandidata za osvajanje prvenstva.

[su_no1forfootball]

Na pitanje novinara o šansama njegove zemlje na predstojećem prvenstvu u Rusiji, Ronaldo, koji je u ‘žutom’ dresu postigao 62 gola u ukupno 98 nastupa, rekao je: “U samoj završnici će biti nekoliko reprezentacija, kao što su Njemačka, Španjolska, Francuska, sve vrlo jake reprezentacije. Vidjet ćemo što će se dogoditi, nadam se da Brazil može ponovo postati prvak svijeta.”

“Vrlo sam optimističan kada je u pitanju reprezentacija. Promijenili smo se dosta u posljednje dvije godine, te napredovali pod vodstvom novog izbornika. Renato Augusto igra u Kini, a u reprezentaciji je, što govori da nije bitno gdje tko igra. Hulk je također dosta igrao pod vodstvom Titea i mislim da je nogomet sada rasprostranjeniji nego ikad prije.”

Njegova reprezentacija se nalazi u grupi E zajedno sa Švicarskom, Kostarikom i Srbijom.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!