NaslovnicaVijestiRonaldo otkrio zašto je otišao u Inter nakon samo jedne sezone u...

Ronaldo otkrio zašto je otišao u Inter nakon samo jedne sezone u Barceloni

Bivši igrač Barcelone i brazilski reprezentativac Ronaldo Luis Nazario de Lima otkrio je razlog zbog kojeg je odlučio napustiti katalonski klub nakon samo 12 mjeseci provedenih na Camp Nouu davne 1997. godine.

Ronaldo otkrio zašto je otišao u Inter

On je u Blaugranu stigao godinu dana ranije iz nizozemskog PSV Eindhovena za 15 miliona eura, te je u prvoj i jedinoj sezoni u klubu postigao čak 34 gola u 37 nastupa u La Ligi, nakon čega se odlučio za odlazak u Seriju A.

U intervjuu za talijanske medije, legendarni napadač je otkrio razlog zbog kojeg je to učinio: “Pregovarao sam o produženju ugovora sa Barcelonom, ali sam odbio ostati jer nisam više vjerovao vodstvu kluba. Inter se u tom trenutku pojavio i to je bio fantastičan izazov. U to vrijeme talijansko prvenstvo je bilo najbolje na svijetu, a i najteže. To je najbolja odluka koju sam mogao donijeti.”

Da stvar bude zanimljivija, Ronaldov odlazak sa Camp Noua dogodio se samo tri godine prije nego što je tadašnji predsjednik Barcelone Josep Lluis Nunez napustio klub, nakon čak 22 godine provedene na toj poziciji.

[su_no1forfootball]

Ronaldo je u Inter prešao za 28 miliona eura, te je u pet godina provedenih u redovima talijanskog velikana postigao 59 golova i podijelio tri asistencije u ukupno 98 nastupa u svim takmičenjima.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!