NaslovnicaVijestiUzbuna u Laziju, nestao miljenik navijača!

Uzbuna u Laziju, nestao miljenik navijača!

Mnogi klubovi širom svijeta imaju životinje za svoje maskote, koje su simbol kluba, poput Lazija koji na svom grbu ima orla.

Ipak, neki klubovi su čitavu priču digli na viši nivo, pa umjesto maskota koje uglavnom zabavljaju djecu tokom utakmica, odlučili su angažovati ni manje ni više nego prave životinje!

Tako na utakmicama Kolna možemo vidjeti jarca, a na utakmicama Benfice i Lazija prave orlove, u Japanu smo nedavno mogli vidjeti kako dresirani majmun, maskota Cerezo Osake, čak donosi loptu glavnom sucu…

[su_glavne_utakmice__koeficijenti]

U Laziju su se posvetili čitavoj priči, pa su tako kupili ženku orla po imenu Olimpia za 7.500 eura, a na ishranu i brigu o orlu godišnje troše čitavih 125.000 eura.

O njoj brinu čak 3 sokolara, jede samo piletinu, losose i zečeve, a teška je 12 kilograma i stara 5 godina.

Njen zadatak je da prije svake utakmice napravi tri kruga oko stadiona te vrati se na svoje mjesto, gdje provede vrijeme do kraja dvoboja.

TRANSFER PRED REALIZACIJOM: Mkhitaryan u januaru napušta United i seli se u Italiju!

Bonucci odgovorio na pitanje zašto je prešao u Milan

Premijerni let imala je u rujnu 2010. prije urakmice Lazio-Milan, a zanimljivo je da je prije jedne utakmice 2015. napadnuta od strane vrane.

Međutim, prije nedavne utakmice sa Torinom, Olimpia je nakon svog uobičajenog kruženja sletjela na krov stadiona, te kasnije odletjela u nepoznatom smjeru. Slučajnost ili ne, Lazio je izgubio tu utakmicu rezultatom 1:3…

[su_basketball_live_koeficijenti]

Naravno, u klubu su se odmah bacili u potragu, te svi se nadaju kako će se miljenik navijača, koji je dosad imao preko 150 ‘nastupa’ za klub, vratiti na svoje mjesto na Olimpicu.

Nakon sjajnog početka sezone, Rimljani su pali u formi, pa su u poslednjih 5 utakmica samo jednom trijumfovali, te se udaljili od mjesta koje vodi u Ligu prvaka. Sa 33 osvojena boda nalaze se na 5. mjestu, 5 manje od četvrtoplasirane Rome. U narednom kolu dočekuju Crotone na Olimpicu.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!