NaslovnicaVijestiVan Dijk objasnio zašto je odabrao Liverpool ispred Chelseaja i Cityja

Van Dijk objasnio zašto je odabrao Liverpool ispred Chelseaja i Cityja

Novi igrač Liverpoola Virgil van Dijk, koji je ranije ovog mjeseca za čak 75 miliona funti stigao na Anfield, postavši tako najskuplji defanzivac u povijesti nogometa, danas je u intervjuu za Sky Sports objasnio zašto se odlučio baš za Liverpool.

Van Dijk objasnio zašto je odabrao Liverpool

Iako je cijena koju su ‘Redsi’ za njega platili 75 miliona, Van Dijk smatra kako je ponosan zbog iste i da je ta naporno radio za tako nešto.

“Ne čini me nervoznim. Činjenica da je Liverpool spreman platiti toliko novca je veliki kompliment za mene i naporan posao koji sam do sad uradio. Ne mogu ništa promijeniti povodom toga.”

Ipak, nizozemski reprezentativac je vrlo lako mogao završiti u drugom klubu. Naime, za njega su interes već duže vrijeme pokazivali i Chelsea, te Manchester City, kao i Arsenal. Ipak, on je odabrao Liverpool a danas je otkrio i pravi razlog zašto.

Prema njegovom mišljenju, Liverpool nudi ‘cijeli paket’, a također je i dodao kako je atmosfera na Anfieldu nevjerovatna: “Mislim da veličina kluba, navijači, igrači, trener, cijeli paket ovdje je nevjerovatan. Vidite i sami kako je amtosfera na svakoj domaćoj utakmici nevjerovatna. Jednostavno sam vrlo sretan što igram za ovaj klub”, rekao je Van Dijk.

[su_premierleague]

Njega i njegov novi tim očekuje težak zadatak. Naime, u nedjelju na Anfield dolazi trenutno vodeći Manchester City, koji još uvijek ne zna za poraz u Premier ligi ove sezone. ‘Građani’ su postigli 64 gola, te pobijedili u 20 od ukupno 22 odigrane utakmice.

Povijest je ipak na strani Liverpoola. Nisu izgubili protiv Manchester Cityja kod kuće još od 2003. godine, kada je Nicolas Anelka postigao gol u sudijskoj nadoknadi.

Virgil van Dijk je već debitovao u dresu novog kluba prošlog tjedna na utakmici protiv Evertona u FA Kupu, kada je postigao pobjednički gol u 90. minuti. Nakon te utakmice je izjavio: “Igrati na Anfieldu u dresu Liverpoola je san svakog igrača. Taj san mi se ostvario, a postizanje gola je još posebnije. Gol je bio poseban i za mene, kao i za moju obitelj.”


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!