NaslovnicaVijestiVELIKI TALENT BORUSSIJE DORTMUND PRIZNAO: Volio bih zaigrati za Manchester United jednog...

VELIKI TALENT BORUSSIJE DORTMUND PRIZNAO: Volio bih zaigrati za Manchester United jednog dana!

Defanzivac Borussije Dortmund i reprezentativac Švicarske Manuel Akanji priznao je kako bi jednog dana volio zaigrati za Manchester United, iako je u njemački klub stigao tek početkom ove godine.

Akanji želi u Manchester United

23-godišnjak, koji se povezivao sa dolaskom na Old Trafford u zimskom prelaznom roku, ali se ipak odlučio na dolazak u Borussiju, priznao je kako bi u budućnosti volio obući i dres ‘Crvenih vragova’.

[su_bet365_koeficijenti]

Njegov dolazak iz Basela je Borussiju koštao oko 22 miliona eura, ali on polako isplaćuje tu cifru svojim impresivnim nastupima u Bundesligi. U intervjuu za Bluewin je izjavio: “Mnogi znaju da mi je Manchester United omiljeni klub još od djetinjstva. Bilo bi lijepo zaigrati tamo jednog dana, ali ne razmišljam sada o tome. Jako sam zadovoljan u Dortmundu. Želim osvajati titule sa ovim klubom, te igrati na još brojnim velikim takmičenjima u dresu reprezentacije.”

Akanji je ovo rekao nakon razočaravajućeg ljetnog transfera za Manchester United, u kojem je Jose Mourinho od čelnika kluba zatražio novog centralnog defanzivca, ali ga nije dobio. Iako je teško za očekivati kako bi mu Akanji bio prva meta, do tog transfera bi ipak moglo doći nekad u budućnosti.

On je dodao: “Uvijek želim napredovati što je više moguće. Međutim, planiranje budućnosti je teško, nikad ne znate što će se dogoditi. Najvažnija stvar je da ostanem zdrav. Kratkoročni plan kluba je da se ‘učvrstimo’ u Ligi prvaka i da nastavimo igrati dobro u Bundesligi. Bit će dosta prepreka, ali pokušat ću biti dobra osoba i na terenu, a i izvan njega.”

Otkako je stigao na Westfalen, Švicarac je ukupno u žutom dresu odigrao 21 utakmicu u svim takmičenjima, te postigao jedan gol, od čega je ove sezone nastupio sedam puta u Bundesligi, gdje se njegov tim nalazi na vodećem mjestu sa 17 osvojenih bodova, tri više od drugoplasiranog RB Leipziga.


Uz nogometne vijesti na SvijetKladjenja portalu svakodnevno možete naći i najave utakmica. Ukoliko želite saznati više informacija, posjetite SvijetKladjenja forum.Kladjenje forum Ova stranica namjenjena je punoljetnim osobama (18+). Igrajte odgovorno. Nema nikakvih garancija da će oklade koje predlažemo biti i pogođene te ih igrate isključivo na svoju odgovornost.
Gamble Responsibly, 18+. T&Cs apply. These bets are not guaranteed to win. Please gamble responsibly.

Najnovije vijesti

Najnovije najave utakmica

LIVE STREAM

Gledajte sportove uživo na bet365! Vrijede restrikcije za određene države. Uvjet je korisnički račun s uplaćenim pologom ili da ste se okladili unazad 24 sata. BeGambleAware.org , 18+

RECENZIJA BET365 KLADIONICE

Profesionalni kladioničari se klade u ovoj kladionici! Saznaj zašto je po našem i mišljenju mnogih ovo najbolja kladionica na svijetu! Sve o bet365 kladionici i promocijama za nove i postojeće igrače!